Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Infektion

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Verksamhetsområde Infektion har drygt 300 medarbetare och består av 4 vårdavdelningar och 1 öppenvårdsmottagning.

Slutenvården har i första hand Göteborg och kranskommuner som upptagningsområde. Inom slutenvården bedriver vi isoleringsvård av individer med smittsamma sjukdomar och multiresistenta bakterier samt behandlar patienter med komplicerade eller ovanliga infektioner. Verksamhetsområdet driver dessutom en IVA-enhet med 4 vårdplatser för vård av patienter med allvarliga infektioner.

På Infektion vårdas personer i alla åldrar, såväl barn som sköra äldre, med sjukdomstillstånd som innebär nära samarbete med i stort sett alla medicinska specialiteter. En stor del av verksamheten bedrivs också i form av konsultverksamhet på hela Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Kungälvs sjukhus.

Forskning och utbildning är en integrerad del i all verksamhet på verksamhetsområdet.

Om tjänsten

Som verksamhetschef för Infektionskliniken ingår du i ledningsgruppen för Område 2, direkt underställd områdeschefen. Verksamhetschefen samverkar och bidrar till sjukhusets och det egna verksamhetsområdets utveckling samt säkerställer att kliniken bedriver utveckling och forskning på hög nivå.

Du förväntas driva verksamheten utifrån fastställda strategiska mål, initiera, genomföra, samordna och följa upp produktion och utveckling av verksamhetens arbete i enlighet med fastslagen verksamhetsplan. Som verksamhetschef kommer du ha ett övergripande ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du leder även den lokala samverkansgruppen som består av representanter från arbetsgivaren och de fackliga organisationerna.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Kvalifikationer

För att du ska trivas hos oss behöver du känna ett stort engagemang för att patienter ska uppleva att verksamhetsområde Infektion präglas av god etik, hög kvalitet och effektivitet. Du behöver ha god självkännedom och vara trygg i din chef- och ledarroll. Leda utifrån det utvecklande ledarskapet (UL) som kännetecknas av ett intresse att utveckla chefer och stödja dem i arbetet med verksamhetens utveckling och vara ett föredöme. Dina styrkor är att skapa ett positivt samarbetsklimat, leda andra mot uppsatta mål och att uppnå resultat. Din kommunikation präglas av tydlighet i kombination med medmänsklighet och värme. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer.

Vi söker dig som ser till helheten och är ansvarstagande genom att bidra med din strategiska och analytiska förmåga. Du är inkluderande och samtidigt tydlig i ditt ledarskap med en god förmåga att fatta nödvändiga beslut. Engagemang och vilja att ta ansvar för specialitetens utveckling, såväl regionalt som nationellt, är en mycket viktig del. Du ser forskning som en viktig och naturlig uppgift vid ett universitetssjukhus.

Du är en erfaren ledare med chefserfarenhet, gärna från hälso- och sjukvård. Professionskunskap är viktigt, vi ser gärna att du är specialistläkare inom Infektion. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5922
Kontakt
  • Mattias Bjarnegård, 0722034143
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 0722-074188
  • SACO, Nina Uhlebäck, 031-3436876
  • Vision, Karin Gustafsson, 031-3438122
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb