Sjukhusen i väster, Psykiatri, Dialektisk beteendeterapi, Kungälvs sjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Beskrivning
Verksamhet Psykiatri, Kungälvs sjukhus, ansvarar för den psykiatriska vården för såväl barn som unga inom Kungälv, Kärra-Rödbo, Stenungsund, Tjörn och Ale. Verksamheten bedrivs med öppenvårdsmottagningar/team samt två avdelningar för heldygnsvård specialiserade mot allmänpsykiatri, beroendevård samt psykosvård. 

Mottagningen
DBT-mottagningen är en specialistenhet inom verksamhetsområdet och har varit igång sedan 2009. Sedan starten har både behandlingsutbudet och teamet utökats. Vi tar emot patienter från samtliga öppenvårdsmottagningar; Ale, Kungälv, Kärra-Rödbo, Stenungsund och Tjörn. Arbetsplatsen är belägen på Kungälvs sjukhus. Vårt team på sju behandlare är stabilt och välfungerande, där flera har varit med från starten.

Målgruppen är personer från 16 år och uppåt med emotionellt instabil personlighetsstörning eller annan komplex problematik.

Vi erbjuder full DBT-behandling med team, individualterapi, färdighetsträning, familjeband och telefonstöd, DBT-A för unga mellan 16-23 samt DUGA - Intensiv färdighetsträning i grupp.

Arbetsuppgifter
En av våra behandlare ska nu vara tjänstledig och vi söker därför en vikarie på ett år med möjlighet till förlängning. Du är psykolog, socionom, sjuksköterska eller liknande med erfarenhet av psykiatriskt behandlingsarbete, då helst erfarenhet av DBT. 

Mottagningen har ett konsultations- och utbildningsuppdrag gentemot verksamheten. Som anställd hos oss ingår alla dessa delar och som vikarie här, kommer du få varierande arbetsuppgifter och en bred och fördjupad kunskap kring evidensbaserade metoder för patientgruppen.

Villkor
Tjänsten avser en visstidsanställning på 1 år.

Övrigt
Vi begär utdrag ur misstanke- och belastningsregister på alla som erbjuds tjänst inom Verksamhet Psykiatri.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5909
Kontakt
  • Maria Eidenby, enhetschef, 070-0822574
Facklig företrädare
  • Aron Odin, Sveriges Psykologförbund, 0303-98440
  • Anders Karlsson, Vårdförbundet, 0303-98844
  • Jelena Durovic, Akademikerförbundet, SSR, 0303-241253
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-09-29

Tillbaka till lediga jobb