Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Avdelning 86

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Avdelning 86 är en psykiatrisk vårdavdelning inom verksamhetsområdet Psykiatri Affektiva. Avdelningen har 13 vårdplatser för utredning och behandling av patienter med djupa depressioner, ångest, personlighetsstörningar, neuropsykiatriska tillstånd samt krisreaktioner.

Behandlingsarbetet innefattar psykiatrisk omvårdnad, krisbearbetning, stödjande samtal, läkemedelsbehandling och ECT. I behandlingsarbetet ingår också ångesthantering och att bryta social isolering. Vi har även aktiviteter som promenad och en konstateljé som patienterna kan besöka.

I såväl utrednings- som behandlingsarbetet eftersträvas ett nära samarbete med närstående. Samverkan sker också med den psykiatriska öppenvården, socialtjänst, arbetsförmedling och försäkringskassan.

Avdelningen arbetar för tillfället med BI, Brukarstyrd Inläggning.

Avdelning 86 arbetar nära de andra avdelningarna i huset där vi hjälps åt med bemanning, larmsituationer samt rådgivning av kompetenta kollegor.

Vad erbjuder vi dig?

Avdelningen har regelbunden processhandledning där vi varannan avdelning sitter ner tillsammans med en handledare och har möjlighet att ta upp diskussionsämnen.

Inom verksamhetsområdet finns kompetensutvecklingsgrupp som arbetar aktivt med kompetensutveckling för respektive profession. Vi har även självskyddsträning där vi tillsammans alla avdelningar i huset tränar på hot och våldssituationer.

Avdelningen har ett 5-veckors schema, vilket innebär att du arbetar två helger av fem.

Arbetsbeskrivning

I din roll som sjuksköterska kommer du att arbeta med sedvanliga sjuksköterskeuppgifter inom området psykiatrisk omvårdnad. Det innefattar bland annat arbetsledning, läkemedelshantering, rond med läkare och stödjande samtal. 

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med stort intresse för psykiatri. Du har ett professionellt bemötande utifrån ett patient- och anhörigperspektiv. Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket. Vi ser gärna att du har ambition att kompetensutvecklas inom psykiatrisk sjukvård.

Det är meriterande att du har ett intresse och klinisk yrkeserfarenhet från psykiatriskt vårdarbete. Önskvärt att du har klinisk erfarenhet av somatisk omvårdnad. Vi ser gärna att du har specialistutbildning i Psykiatrisk vård. Erfarenhet från psykiatri är meriterande.

Du är en lugn och trygg person som har ett genuint intresse för människor i utsatta situationer. Du har förmåga att lyssna, förstå, sätta gränser och motivera. Du har ett högt säkerhetstänk. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så sök gärna redan idag! Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/ 

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-11-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5893
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Jill Bjurgren, 0700-816907
  • Sektionsledare, Linda Ivarsson, 0769-402710
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Gustaf Ahlqvist , 072-2074188
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-11-19

Tillbaka till lediga jobb