Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Radiologi, Mammografi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vår verksamhet - Mammografi 

Radiologin erbjuder dig en utvecklande och kreativ arbetsplats med trevliga möten mellan kollegor, patienter och deras anhöriga. Verksamheten är en viktig del i vårdkedjan, vilket innebär att du kommer att ha kontakt med många olika patienter från olika verksamheter på hela sjukhuset. Verksamheten är högteknologisk och utvecklas ständigt för att bättre möta dagens och framtidens utmaningar. Radiologin är lokaliserad till Sahlgrenska-, Östra- och Mölndals sjukhus men ingår i ett gemensamt verksamhetsområde för att främja samarbete. Vill du veta mer, läs via länken: Radiologi - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Mammografienheten Sahlgrenska Universitetssjukhuset tillhör radiologin, område 4 och ingår i bröstcentrum tillsammans med kirurgi och patologiverksamheterna. Vi är en enhet med 25 medarbetare, både vård- och administrativ personal. Här arbetar vi i team, sköterskor, undersköterskor samt radiologer och finns där för de som har besvär från bröstet och behöver göra en röntgenundersökning. Vi kallar även kvinnor i åldrarna 40-74 år på sin regelbundna screeningundersökning.

Om uppdraget

Uppdraget som sektionsledare på mammografi innebär daglig arbetsledning av personal samt produktionsplanering utifrån bemannings- och produktionsbehov. Ansvarsområden och uppgifter som ingår i uppdraget är:

  • Nära samarbete med vårdenhetschef (VEC) och andra enheter inom bröstcentrum
  • Tillsammans med VEC vara delaktig i APT (arbetsplatsträffar), övriga möten samt planerings-och utvecklingsdagar
  • Schemaplanering, produktionsplanering samt fördelning av personal efter produktionsbehov
  • Beställning och uppföljning av materialbeställning
  • Informationsansvarig för arbetsmiljö och köer inom medicinska prioriteringar
  • Implementera arbetsordningar och rutiner
  • Ansvarig för hantering av MedControlPro ärenden 

Som sektionsledare verkar du för hög patientsäkerhet, tillgänglighet samt att vårdkvalitén ständigt förbättras.

Uppdraget innefattar både administrativt och kliniskt arbete som röntgensjuksköterska eller undersköterska.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller legitimerad röntgensjuksköterska och vill arbeta som sektionsledare på mammografi. Som sektionsledare kommer du att ha ett arbetsledande ansvar enligt Sahlgrenska Universitetssjukhusets uppdragsbeskrivning för sektionsledare och du kommer ha ett nära samarbete med Vårdenhetschefen och medicinsk ansvarig bröstradiolog på enheten.

Som person har du en god förmåga att kommunicera och samarbeta. Du kan arbeta flexibelt och hantera plötsliga händelser och situationer på enheten. Du ska vara lösningsorienterad, kunna prioritera samt organisera arbete utifrån verksamhetens behov. Vi vill att du ställer dig positivt till förändringar och utvecklingsarbeten. Du tycker om att utvecklas och bidra till utveckling bland dina kollegor på enheten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Från den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. På Socialstyrelsens hemsida kan du läsa mer om skyddad yrkestitel för undersköterskor – där framgår också vilka övergångsregler som gäller: Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se)

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5890
Kontakt
  • Vårdenhetschef Roya Havtash, roya.havtash@vgregion.se,0761–276298
Facklig företrädare
  • Kommunal, Eva Tarsalainen, eva.tarsalainen@vgregion
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb