Folktandvården, Mellerud - Brålanda

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Om jobbet
Hos oss träffar du patienter med olika vårdbehov och i alla åldrar. Du får därför användning av hela din kompetens samtidigt som tjänsten också ställer krav på både kreativitet, empati och servicekänsla.

Du har egna patienter och är med och tar hand om klinikens akutpatienter inom tandhygienistens kompetensområde.

Tjänsten är en visstidsanställning på 12 månader, med goda möjligheter till förlängning.

Om oss
Vi finns i vackra Dalsland med naturen runt knuten! En av våra två tandhygienister ska nu gå vidare med utbildning och därför söker vi nu dig som vill komplettera vårt gäng med engagemang för patienterna och kliniken. Har du några speciella intresseområden kan det finnas god möjlighet att utveckla dem hos oss. Du har stor möjlighet att påverka din tidboks upplägg utifrån klinikens ramar för uppdraget.  

Här hittar du ett gott gäng i blandade åldrar och erfarenheter, fyra tandläkare, två tandhygienister och sju tandsköterskor plus klinikledning. Vi strävar efter att var och en ska få använda hela sin kompetens och vill satsa på förebyggande tandvård och behandlingar av hög kvalitet.

Vi har flera givande och spännande projekt igång! Under 2022 inledde vi ett samarbete med Fagerlids särskilda boende i Mellerud för att öka kvaliteten på vår äldretandvård, vi kallar det Mellerudsmodellen. Arbetssättet har blivit mycket uppskattat av de äldre såväl som personal på boendet och våra medarbetare och vi hoppas kunna utöka detta till fler boenden. Vi har också arbetat aktivt med vår barntandvård med gott resultat där teamen tillsammans planerar för inskolningar, behandling och förebyggande vård. Från och med hösten 2023 kommer vi att erbjuda akupunkturbehandlingar för patienter med bettfysiologiska besvär och hoppas få patienter på remiss från vårt geografiska område. I framtiden ser vi många möjligheter med digitala vårdmöten där du som tandhygienist t.ex. skulle kunna träffa dina patienter på distans för uppföljningar. 

Vi arbetar dagtid och vid heltidsarbete erbjuder vi ett schema där du kan vara ledig varannan fredagseftermiddag (eller annan för- eller eftermiddag om det föredras). Vi erbjuder friskvårdstid två gånger/vecka. Folktandvården Mellerud är nyrenoverad med sex fina behandlingsrum med sensorröntgen, digital scanner och distanskonsultationsutrustning. Folktandvården Brålanda är en mindre klinik med tre behandlingsrum som i dagsläget är öppen två dagar/vecka. Vi arbetar dagtid och hjälps åt att bemanna båda klinikerna efter behov och möjlighet. 

Om dig
Du är legitimerad tandhygienist, har god odontologisk kompetens och intresse för både barntandvård och vuxentandvård. Du har kunskaper i svenska språket som motsvarar svenskt gymnasium eller Svenska C1 i såväl tal som skrift. Har du intresse för handledning är det ett stort plus. 

På Folktandvården ser vi samarbete som vår styrka och det är därför viktigt att vi kan arbeta bra tillsammans. Dina personliga egenskaper är viktiga och att kunna relatera till andra människor på ett lyhört sätt värderas högt.

Om stressade situationer skulle uppstå är det viktigt att kunna ge stabilt intryck och också kunna organisera och prioritera arbetet på ett klokt och effektivt sätt. I det dagliga arbetet är du självgående och tar ansvar för din uppgift så att vi tillsammans kan lösa utmaningar och vara trygga tillsammans för de vi är till för.

Är du nyutbildad får du ett individuellt upplagt handledningsprogram under första året. Handledningsprogrammet är en del av vårt treåriga utvecklingsprogram med upp till 18 dagars kompetensutveckling.

Om rekryteringsprocessen
Du som inte redan är anställd hos oss blir kontaktad av rekryterare på HR-enheten för intervju. Efter ansökningstidens slut gör klinikchefen ett urval av de sökande och kallar till intervju på kliniken. Vi berättar gärna mer om vår arbetsgång när vi pratas vid.

Folktandvården Västra Götalandsregionen gör kontroll i misstanke- och belastningsregister innan anställning. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mellerud-Brålanda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5718
Kontakt
  • Klinikchef: Charlotta Streman, 010-4418020
Facklig företrädare
  • SRAT: Annelie Franzén, annelie.m.franzen@vgregion.se
  • Vision: Therese Lindqvist, 072-2026910
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-09-26

Tillbaka till lediga jobb