Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Avd 367

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Nej vi vet, psykiatrin och beroende kan kännas främmande och skrämmande, men är du skötare som vill känna dina patienter vid namn? Ta dig tid för ett samtal med dina patienter? Jo, då är ändå beroende något för dig! 

Verksamhetsområdet beroende vänder sig till personer med beroende med eller utan samtidig psykiatrisk problematik. Verksamheten är organiserad i vårdkedjor med öppenvård och heldygnsvård i nära samarbete kring patienterna. Verksamheten består av flera specialistenheter och på vissa av våra mottagningar och avdelningar arbetar även personal från socialtjänst och kriminalvård.

På vår slutenvårdsavdelning 367, jobbar vi i team där sjuksköterska, läkare, skötare, kurator, farmaceut och medicinsk sekreterare ingår. Vi har 14 vårdplatser att erbjuda på avdelningen.  

Vad kan vi erbjuda?

Vi vill välkomna dig som skötare till vår trevliga personalgrupp där du kommer bli en viktig resurs för att vi ska fortsätta att utveckla och påverka vården till det bättre för våra patienter. Vårt team präglas av en god gemenskap, ett gott samarbete och ett inbjudande arbetsklimat för att alla ska kunna bidra med sin åsikt och sina tankar.   

Vi erbjuder dig som ny medarbetare intressanta utbildningar och handledning inom beroendevård och psykiatri. Vi har goda utvecklingsmöjligheter med en förstärkt yrkesintroduktion. Dessutom har vi en regional utbildningsmodell inom psykiatri som är en påbyggnadskurs för skötare.  

Hot och våld kan förekomma men vi arbetar aktivt med hur vi bemöter våra patienter på deras nivå för att förebygga tvångsåtgärder. Vi har regelbunden självskyddsträning för att säkerhetsställa kompetens kring hot och våldssituationer och skapa trygghet för personal och patienter. 

Om arbetsuppgifter

Som skötare hos oss kommer du att jobba i grupp med ett aktivt kontaktmannaskap. Du kommer att ha ett större ansvar för ett antal patienter. Du tillsammans med dina kollegor kommer att ansvara för patienternas personliga vård.

Vi samverkar med våra öppenvårdsmottagningar och socialtjänsten i kommuner och stadsdelar. Denna samverkan är en stor del av arbetet, vilket förutsätter att man är intresserad och vill lära sig ny kunskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad skötare alternativt har aktuell erfarenhet av att arbeta som skötare under en lång tid.  Det är meriterande om du har erfarenhet av psykiatrisk sjukvård, gärna beroendevård. 

För att du som vår nya medarbetare ska trivas hos oss tror vi att du är stabil och trygg i dig själv för att ibland klara av mer påfrestade patientkontakter och att du även kan hålla dig lugn i de situationerna. 

Vi tror att du är en positiv och engagerad medarbetare med ett genuint intresse att arbeta med beroendevård och har erfarenhet av beroendevård eller har någon annan vårderfarenhet. Du delar vår uppfattning, att genom att vara driven, engagerad och ha en nyfikenhet så kommer vårt team att fortsätta att utvecklas tillsammans. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5657
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Malin Björkqvist, 072-2128698
  • TF vårdenhetschef, Linn Thelander, 072-2031806
Facklig företrädare
  • Kommunal, Mikael Eklöf , 070-7460404
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-10-11

Tillbaka till lediga jobb