Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Radiologi , Radiologi Östra

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsområde Radiologi har verksamhet på Sahlgrenska sjukhuset, Mölndals sjukhus och Östra sjukhuset. Ett gemensamt verksamhetsområde skapar en tydlig samarbetsstruktur för att bättre möta dagens och framtidens utmaningar. Den vuxenradiologiska verksamheten sträcker sig från basal till högspecialiserad vård. Vi har en bra bas för klinisk forskning och strävar efter att förstärka våra forskningsinsatser de kommande åren. Det finns ett nära samarbete med andra verksamheter inom bild- och funktionsmedicin som organiseras under verksamhetsområdena för hybrid-intervention och klinisk fysiologi-nuklearmedicin.

Radiologi Östra har i grunden en allmänradiologisk inriktning, men sektionen präglas också mer specifikt av de remitterande enheter vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset som är koncentrerade till Östra sjukhuset såsom kvinnosjukvård, infektionssjukvård och inte minst kolorektalkirurgi. Samarbetsklimatet med remitterande enheter är generellt mycket gott. Dagliga möten sker genom ronder, konferenser och vid personliga besök för diskussion kring patienter. Inom sektionen finns en god spridning på radiologisk erfarenhet och akademisk meritering.

Arbetsbeskrivning

Som sektionschef jobbar du nära läkargruppen i det dagliga arbetet med till exempel arbetsledning och prioritering i det dagliga arbetet men också med visions- och utvecklingsarbete för sektionen. Du är direkt underställd verksamhetschefen för Radiologi Sahlgrenska Universitetssjukhuset och ingår i verksamhetsledningen. I dagsläget har du personalansvar för cirka 10 specialistläkare men det finns behov av att utöka gruppen framöver. Din uppgift är att vara medicinskt ansvarig, leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med vårdenhetscheferna för Radiologi Östra.

Du har också ett nära samarbete med övriga chefer inom Radiologi. Du har arbetsmiljö- och ekonomiskt ansvar för din enhet samt ett ansvar att främja forskning och driva utvecklings- och kvalitetsfrågor för din arbetsgrupp. Som sektionschef förväntas du välja samarbetsformer enligt sjukhusets samverkansavtal. Du är arbetsgivarrepresentant och ska aktivt verka utifrån sjukhusets värdegrund, verksamhetsidé och de strategier som är formulerade för att gynna verksamhetens resultat och kvalitet. Till ditt stöd finns stabsfunktioner för ekonomi och personalfrågor.

Kliniskt arbete ingår i tjänsten. Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare. Specialistkompetens inom radiologi, erfarenhet från arbetsledning samt erfarenhet från forskning är meriterande. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Vi söker dig som har ett genuint intresse av att leda andra och vill driva verksamhetsutvecklings- och kvalitetsfrågor samt stödja forskning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5654
Kontakt
  • Verksamhetschef, John Brandberg, 076-7695594
Facklig företrädare
  • SACO, Ylva Surac, 073-7091446
Publicerat 2023-09-06
Sista ansökningsdag 2023-10-10

Tillbaka till lediga jobb