Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 1, Medicinavdelning barn

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du bli en del av vårt härliga gäng? Vi söker nu dig som undersköterska/specialistundersköterska till Medicinavdelning barn

Vilka är vi?

Medicinavdelning barn är en barnmedicinsk akutavdelning inom Drottning Silvias barnsjukhus med uppdrag att bedriva vård, forskning och utbildning. Hos oss vårdas barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år med allmänpediatriska sjukdomar. Till oss kommer också barn och ungdomar som är i behov av högspecialiserad vård såsom till exempel lungsjukdomar, metabola sjukdomar, neurologi, lever-, njur- och tarmsjukdomar samt transplantation.

Hur kan en arbetsdag se ut hos oss?

Som undersköterska arbetar du i team med sjuksköterska och läkare på avdelningen, varje profession är en lika viktig del i patientens omvårdnad. Tillsammans med sjuksköterska och föräldrar ansvarar du för den allmänna omvårdnaden av barnet samt deltagande i ronder och gemensamt upplägg av ert pass.

En av dina arbetsuppgifter är att assistera vid olika procedurer. Du ansvarar också för att observera och kontrollera vitala parametrar på barnet. I dina arbetsuppgifter ingår även indirekt patientvård som till exempel att ställa ordning patientens vårdplats samt städning av denna efter vårdtiden, fylla på förråd, hålla ordning på avdelningen med mera.

Som undersköterska ansvarar du även för att sitta vak hos de patienter som kräver detta.

Varför ska du välja oss?

Vill du vara med och forma framtidens sjukvård genom glädje, energi och har ett öppet sinne för nya idéer och nya sätt att möta utmaningar? Då ska du välja oss!

Vi har ett introduktionsprogram för nyanställda och vi har även mentorer för undersköterskor. Mentorerna fungerar som ett stöd under och efter introduktionen. Deras uppgift är att ge stöd för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll.

Vi arbetar även ständigt kring vår arbetsmiljö och lägger stort fokus på arbetsgruppens sammanhållning. Som undersköterska har du även möjlighet att vidareutveckla både dig själv samt enheten genom att vara en del av någon av våra specialgrupper.

Verkar detta intressant? Skicka in din ansökan till oss redan idag!

Vem söker vi?

Vi söker dig som är utbildad undersköterska med inriktning mot barnsjukvård. Vidareutbildning till specialistundersköterska, i synnerhet inom barn- och ungdom är särskilt meriterande.

Önskvärt är att du har erfarenhet av att arbeta på sjukhus och allra helst av akut barnsjukvård. Du känner dig trygg i din yrkesroll och har lätt att anpassa dig till ett varierande arbetstempo. Du har ett professionellt och empatiskt bemötande. Du är strukturerad och noggrann i ditt arbete. Du ska vara van att ta egna initiativ och kunna organisera ditt arbete självständigt, samt ha god förmåga att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vill du ha ett arbete där du...

  • Får vara med att utveckla framtidens vård?
  • Tar hand om hela familjen?
  • Får skratta och busa ibland?
  • Blir en del av ett härligt gäng?
  • Får utrymme till att vara ny?
  • Får möjlighet att utvecklas?

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Välkommen med dina ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Från den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. På Socialstyrelsens hemsida kan du läsa mer om skyddad yrkestitel för undersköterskor – där framgår också vilka övergångsregler som gäller: https://legitimation.socialstyrelsen.se/underskoterska-blir-en-skyddad-yrkestitel/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5634
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Hanna Borg, 0700-206668
  • Vårdenhetschef, Jessica Petersson, 0735-809160
  • Vårdenhetschef, Anton Bergvall, 0764-964351
Facklig företrädare
  • Kommunal, Sara Soneryd, 031-3434524
Publicerat 2023-09-04
Sista ansökningsdag 2023-09-24

Tillbaka till lediga jobb