Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 6, Kardiologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsområde Kardiologi är en av norra Europas största enheter där vi arbetar med allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård.

Totalt består verksamhetsområdet av cirka 300 medarbetare och är uppdelad i tre sektioner;

  • Sektionen för Intervention
  • Arytmi
  • Svikt/Hjärtintensivvård

Till verksamheten finns dessutom kopplat en egen FoUU-enhet. Svikt/Hjärtintensivvård består av slutenvårdsavdelningar, en stor öppenvårdsverksamhet och hemodynamik-lab.

Hos oss vårdas patienter efter hjärtinfarkt, och svårt hjärtsjuka patienter med avancerade metoder såsom till exempel mekaniska hjärtpumpar, och sektionerna har även samarbete kring behandling av strukturella hjärtsjukdomar. Sektionens specialister ansvarar även för den kardiella delen av vården vid Transplantationscentrum.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har stort intresse för ledarskap, förmåga att utveckla medarbetarna och som kan inspirera till gott samarbete. Som sektionschef är din självklara roll att vara arbetsgivare med dess befogenheter.

I chefsuppdraget har du arbetsmiljö-, personal-verksamhets-, och ekonomiskt ansvar. Du kommer att arbeta i särskilt nära samarbete med vårdenhetscheferna för vårdavdelning och öppenvård men även med övriga sektionschefer där ni tillsammans har ansvar för verksamheten. Du förväntas vara drivande i den medicinska utvecklingen inom fältet och aktivt delta i arbetet för en fortsatt positiv utveckling av FoUU vid sektionen. Du är direkt underställd verksamhetschefen och kommer att ingå i ledningsgruppen. Detta innebär att du kommer att vara engagerad i hela verksamhetsområdets resultat och utveckling. Uppdraget som sektionschef är på 50%. Övrig arbetstid är du kliniskt verksam som specialistläkare/ överläkare.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har specialistkompetens i Kardiologi och erfarenhet av HIA-sjukvård och/eller hjärtsviktssjukvård. Då forskning och utbildning är en stor del av vår verksamhet ser vi gärna att du är disputerad. 

Du ska ha ett genuint intresse av att stödja och leda andra där du har ett synligt och prestigelöst ledarskap med god kommunikativ förmåga. Du bör ha en vilja att leda och skapa delaktighet samt att driva förbättringsarbete samtidigt som du värnar om arbetsmiljö och ekonomi. Du vill driva verksamheten in i framtiden och främja ett klimat som sätter både medarbetaren och patienten i fokus. Vi ser att du utvecklar samt tillvaratar medarbetarnas kompetens.

I din roll som sektionschef främjar du ett samarbetsklimat inom och mellan personalgrupperna som skapar en trygghet, öppenhet och delaktighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5626
Kontakt
  • Verksamhetschef, Kristofer Skoglund, 072-5957998
Facklig företrädare
  • SACO, Ylva Kastrup, 031-3429064
Publicerat 2023-09-04
Sista ansökningsdag 2023-09-24

Tillbaka till lediga jobb