Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Självskadeenheten på Östra sjukhuset har i uppdrag att bedriva nationell högspecialiserad vård för patienter med svårbehandlat självskadebeteende. Patienterna kommer till enheten från hela landet genom planerade inläggningar via remiss. All vård bygger på frivillighet och vilja till förändring. 

På avdelningen erbjuds patienterna psykoterapeutisk behandling anpassat efter individuella behov och kognitiv funktionsförmåga. Behandlingstiden sträcker sig mellan 18-24 veckor där patienterna har tillgång till ett tvärprofessionellt team bestående av läkare, sjuksköterskor, psykologer, skötare, behandlingsassistenter, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut och dietist. Brukarmedverkan i skilda former är en integrerad del av avdelningens arbete, bland annat i form av peer support. Vårdprocessen genomsyras av dialektisk beteendeterapi (DBT) och är förlagd i en miljöterapeutiskt kontext. Utöver den inneliggande behandlingen arbetar vi även med utåtriktade insatser så som konsultation till behandlare, utbildning och handledning. Enheten bedriver forskning relaterat till patientgruppen och arbetar med kontinuerlig verksamhetsutveckling enligt vårt uppdrag.

Bootcamp för ett liv värt att leva | Vårdfokus (vardfokus.se)

Efter år av självskadebeteende – nu vill Jack leva | SVT Nyheter

Vad erbjuder vi dig?

Du erbjuds möjlighet att vara en del av en enhet som befinner sig i framkant inom psykiatrin, där du kommer att vara en del av ett multiprofessionellt team som faktiskt gör skillnad för patienter och deras nätverk. Du kommer att erbjudas bredvidgång tillsammans med erfarna kollegor, adekvat utbildning för uppdraget liksom fortsatt kompetensutveckling och handledning.

Alla som arbetar på självskadeenheten har själva sökt sig hit och även om det är ett svårt arbete så är det också väldigt roligt och utvecklande, och vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och handledning i teamet och utvecklar och förbättrar kontinuerligt vår verksamhet..

Enheten är den första i sitt slag i Sverige och det finns stora möjligheter att engagera sig i vidareutveckling av avdelningens uppdrag lika väl som i de pågående forskningsprojekten.

Vi erbjuder dig anställningstrygghet och för oss är det viktigt att du trivs på jobbet och med dina arbetskamrater. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat hälsofrämjande aktiviteter i anslutning till arbetet och föräldrapenningtillägg.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska är du ansvarig för den psykiatriska och somatiska omvårdnaden av patienten, leder och fördelar arbetet samt har ansvar för omvårdnadsdokumentation och rapport. Utifrån DBT och DBT-Skills System som metod, arbetar du i team med övriga kollegor med att coacha, lära ut och stötta till generalisering av färdigheter. Du arbetar nära patienterna och följer dem i deras behandlingar genom att planera, organisera och genomföra olika behandlingsaktiviteter tillsammans med patienterna på och utanför avdelningen. Behandlingsarbetet på avdelningen består bland annat av att öka patienternas förståelse för sina beteenden genom kedjeanalys samt öka patienternas färdigheter avseende känsloreglering, relationer, medveten närvaro och att hantera kriser. Det sistnämnda kan innebär att stötta patienterna att generalisera färdigheter i vardagliga och kris-situationer, men även i att nå långsiktiga mål. Utöver att du bidrar till patienternas psykoterapeutiska behandling har du också i uppgift att sköta den dagliga ruljansen som är förknippad med en heldygnsvårdsavdelning samt somatiska omvårdnadsuppgifter så som kontroller, blodprover och såromläggningar.

Vi söker nu en ny sjuksköterskekollega för tjänstgöring dag, kväll och helg. Helgtjänstgöring 2 helger av 5. 

Om dig

VI söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande med specialistsjuksköterskeutbildning inom psykiatri, erfarenhet/utbildning i DBT eller erfarenhet av att arbeta med målgruppen. 

Du skall ha ett intresse och engagemang för avdelningens målgrupp. Du kan hålla dig lugn i känslomässigt påfrestande situationer. Du försöker ha ett icke-värderande förhållningssätt och är nyfiken och undersökande för beteendens funktion, utgår ifrån att människor gör så gott de kan i stunden och samtidigt behöver anstränga sig att göra bättre. Du är lösningsfokuserad, har god social kompetens och pedagogisk förmåga.

Du tycker om att samarbeta, har hög flexibilitet, mod att närma dig människor och samtidigt förmåga att observera dina personliga gränser. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5543
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Kajsa Sjöberg, 072-2012410
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson, 070-0824761
Publicerat 2023-08-30
Sista ansökningsdag 2023-09-24

Tillbaka till lediga jobb