Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Substitutionsverksamheten

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska och som har erfarenhet av att arbeta med personer med beroendesjukdom.

Om verksamheten

Vi arbetar med läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende. Substitutionsbehandling är den behandling inom beroendevården som räddar flest liv.

Det våra patienter har gemensamt är ett beroende av opioider, utöver det kan du få möta alla typer av människor och våra mottagningar sträcker sig från skadereducerade insatser till att stötta personer som är väl etablerade i samhället. Inom verksamheten i Göteborg har vi fyra Öppenvårdsmottagningar och en Dagvårdsenhet. Vi arbetar med differentierad vård där patienter kan vara i aktivt bruk, i tidig remission eller långvarig remission avseende sitt opioidberoende. Patienter i vår verksamhet ser olika ut och har olika behov. Behandlingsmål, ansvarsfördelning, insatser och kontroll differentieras och anpassas därför till den enskilda patientens behov och förutsättningar.

Utöver våra Öppenvårdsmottagningar har vi en Dagvård. Här erbjuder vi psykosociala insatser utifrån den enskildes behov. Inom verksamheten arbetar läkare, psykolog, kurator, behandlingsassistent, arbetsterapeut, barnmorska, sjuksköterskor, skötare och medicinsk sekreterare i team. Att använda oss av varandras kompetenser är en viktig del i vårt arbete.

Vårt uppdrag är ett helhetsåtagande för patienter och innefattar psykosocial- och medicinsk behandling, koordinering- och planering av vård och insatser. Att bedriva en god samverkan med vårdgrannar är grundläggande för att kunna möta patientens behov. Kontakt med och andra huvudmän såsom socialtjänst, Försäkringskassan, Kriminalvård och Arbetsförmedling utgör en del i det arbete vi utförs hos oss.

Behandlingen styrs utifrån Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende, HSFL-FS 2016:1. Vi är placerade på Prästgatan 2 i Göteborg. 

Din nya arbetsplats?

Hos oss på substitutionsverksamheten får du en individuellt anpassad introduktion och brevidgång, med internutbildning avseende opioidberoende samt auskultering på våra övriga enheter när du börjar.

På Verksamhetsområde Beroende erbjuds du allt ifrån basutbildning i psykiatri till fördjupade beroendekunskaper. Vi har en pågående utbildningsinsats avseende MI och Återfallsprevention.

Du kommer också erbjudas processinriktad handledning.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss har du ett flexibelt jobb och du kommer arbeta nära övriga kollegor. Du ansvarar för omvårdnaden av våra patienter och deltar i medicinering, provtagning, bedömning och dokumentation. Du är aktiv i samverkansmöten samt enskilda patientsamtal och bedriver ett motivationsarbete tillsammans med patienten, utifrån dennes behov.

Arbetet är i huvudsak förlagt till dagtid vardagar, men helgtjänstgöring var 12:e helg ingår. Vår helgmottagning är förlagd på Östra sjukhuset klockan 08:00-13:00. 

Din bakgrund

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av att arbeta med personer med beroendesjukdom.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av substitutionsvård, beroendevård och/eller psykiatri.
  • Erfarenhet av återfallspreventiv arbete, samt motivationsarbete enligt MI.
  • Erfarenhet av dokumentationssystemet Melior.
  • Vidareutbildning inom psykiatri   

Arbetet hos oss kräver att du har en personlig mognad. Det är viktigt att du har ett empatiskt bemötande gentemot våra patienter. I den här rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och vi värdesätter egenskaper som god förmåga att arbeta självständigt, flexibelt och att kunna hantera svåra patientmöten. Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra vår verksamhet och ser gärna att du har förmågan att driva förbättringsarbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4600
Kontakt
  • Enhetschef, Jennie Wiberg Cordero, 0722-019816
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Thomas Modig, 031-3425316/0702-236026
Publicerat 2023-06-26
Sista ansökningsdag 2023-11-01

Tillbaka till lediga jobb