Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 5, Plastikkirurgi, Avdelning 14

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Avdelning 14 bedriver högspecialiserad rekonstruktiv plastikkirurgi. Den rekonstruktiva plastikkirurgin syftar till att återskapa vävnad och/eller funktion efter såväl cancer, trauman och missbildningar, men även i könsbekräftande syfte.

Plastikkirurgi är en kirurgisk teknikspecialitet som inte begränsar sig till ett visst organ eller vävnad. Indikationen är många gånger av psykosocial natur med målsättningen att försöka återställa patienten till ett så normalt utseende eller funktionellt som möjligt utifrån givna förhållanden. Exempelvis behandlar vi brännskador både konservativt och kirurgiskt, återställer bröst hos patienter som haft bröstcancer och utför könskorrigerande kirurgi på patienter med könsdysfori.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss har du ett varierande, spännande och ansvarsfullt arbete där du får arbeta med patienter som skall genomgå rekonstruktiv plastikkirurgi. Nästan all vår kirurgi är planerad och du får ta emot patienterna preoperativt, förbereda dem för operation och sedan ta hand om patienterna postoperativt. Du ger en god och säker vård till våra patienter och leder omvårdnadsarbetet på avdelningen.

Vi arbetar i team kring våra större diagnosgrupper där du får möjligheten att vara med att utveckla och förbättra vården kring patienterna tillsammans med engagerade kollegor.

Vill du vara med och forma framtidens sjukvård genom engagemang och delaktighet, och är intresserad av förändrings- och förbättringsarbetet så är detta avdelningen för dig!

Om dig

Du ska vara legitimerad sjuksköterska och har du erfarenhet av kirurgisk vård är det meriterande. Vi ser gärna att du som söker har ett flexibelt och självständigt arbetssätt.

Om du på sikt planerar att specialisera dig, är vår ambition att vi över tid skall ha fler sjuksköterskor med specialistkompetens. Vi ser gärna att du väljer kirurgisk inriktning, för att ytterligare kunna bidra till att vi höjer kvaliteten på den vård vi ger. Har du andra planer när det gäller specialisering så kan vi ge dig en bra grund att stå på inför alla typer av vidareutbildning inom vården.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4200
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Angelica Malmgren , 031-3427498
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Susanne Reuterberg , 076-1274544
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-07-02

Tillbaka till lediga jobb