Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Hjärtintensivvårdsavdelning/HIA, avd 92

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vill du vara med och utveckla vår hjärtintensivvårdsavdelning/HIA, avdelning 92? 

Kardiologen, Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett stort regionalt – och länssjukvårdsuppdrag och bedriver även högspecialiserad vård med rikssjukvårdsuppdrag inom hjärttransplantation.

Vi erbjuder patienten en hel vårdkedja från det mest akuta omhändertagandet med behandling/operation till rehabilitering. Kardiologen har tre slutenvårdsavdelningar; 13, 92 och 93 med något olika inriktningar, en stor interventionsverksamhet och en öppenvårdsmottagning, dagvårdsverksamhet och forskningsenhet. 

Avdelning 92 är en hjärtintensivvårdsavdelning (HIA). Enheten har en akut inriktning med en stor omsättning av patienter med olika kardiologiska sjukdomar. Avdelningen har ett nära samarbete med ambulanssjukvården och arbetar framgångsrikt med direktinläggningar via ambulansen av patienter med misstanke om akut koronart syndrom. På avdelningens HIA-platser finns möjlighet för en avancerad övervakning och behandling av mycket svårt sjuka patienter. 

Om tjänsten 

Tjänstgöringsgrad: 100%. Varav 50% som instruktör, 50% klinisk tjänstgöring. 

Instruktören har en stödfunktion på avdelningen i det praktiska vårdarbetet och har som viktig funktion att handleda och stödja personal i deras kompetensutveckling. Arbetet bygger på att instruktören har en fast förankring i den patientnära vården. Instruktören ska aktivt delta i förändringsarbete, framtagning och kvalitetssäkring av nya arbetsmetoder och rutiner samt implementering av dem. 

Som instruktör med inriktning ischemi planerar och genomför du interna och externa utbildningar framför allt inom ischemisk hjärtsjukvård samt arbetar löpande med olika utvecklingsprojekt/processer. Det kliniska arbetet innefattar ett naturligt ledarskap med en stödjande och undervisande funktion. Du kommer jobba i ett team med övriga instruktörer inom vår verksamhet.

 Utbildningar för sjuksköterskor:  

 • Ischemi 1: AKS, symtom och tecken, läkemedel, EKG-tolkning, arytmi, telemetri, medicinskteknisk utrustning samt A-BCDE
 • Ischemi 2: Ambulans EKG, EKG tolkning. Smärtanamnes

 Utbildningar för undersköterskor:  

 • Ischemi 1: AKS, EKG tolkning, omvårdnad, vitalparametrar
 • Ischemi 2: Dagliga kontroller och rutiner, fördjupning EKG tolkning

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att: 

 • Planera och utföra introduktionsutbildningar samt andra interna och externa utbildningar för personal.
 • Vara ett kliniskt stöd/bedside-undervisning för ny personal.
 • Självständigt och i grupp kunna genomföra riktade uppdrag från vårdenhetschef.
 • Samarbeta med övriga instruktörer och VAD-koordinator och vid behov vara behjälplig.
 • Delta i och planera för olika utvecklingsuppdrag för enheterna inom verksamhet Kardiologi.
 • Samverka med andra enheter på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. 
 • Säkerställa goda omvårdnadsrutiner.

Om dig 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet inom hjärtsjukvård. Det är meriterande om du är specialistsjuksköterska inom kardiologi och/eller har erfarenhet av att ha en utbildande funktion. 

Du ska ha förmåga att arbeta både självständigt och i team samt förmåga att leda, utbilda och motivera medarbetarna att ta eget ansvar och växa i sin yrkesroll. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. 

Vi ser fram emot din ansökan! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 50%/50%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4148
Kontakt
 • Vårdenhetschef, Therez Fredriksson, 072-4520918
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, Robin Tangberg , 031-3421092
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-21

Tillbaka till lediga jobb