Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Handkirurgi, C.A.R.E

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

På Center för Avancerad Rekonstruktion av Extremiteter (C.A.R.E.) behandlar vi den komplexa problematiken i övre extremitet som en neurologisk skada kan utgöra. Våra patienter är  framför allt individer med tetraplegi, det vill säga en skada på cervikala ryggmärgen.

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och förfina kirurgiska tekniker och rehabiliteringsprotokoll samt forskning. Vår behandling syftar främst till att återskapa arm- och handfunktion hos förlamade individer genom att transferera senor och/eller nerver. Vi utför även operationer som syftar till att minska spasticitetsrelaterade besvär efter ryggmärgsskada, traumatisk hjärnskada och stroke. Detta görs i huvudsak genom senförlängning för att öka passiv och/eller aktiv rörlighet och därmed underlätta användningen av armen eller handen i dagliga aktiviteter. Våra olika patientgrupper har varierande behov, men de har alla ett gemensamt mål - att öka sin livskvalitet och återta mer kontroll i sin vardag. För att uppnå detta arbetar vårt centrum på ett teambaserat och patientorienterat sätt. Kirurger, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och sjuksköterskor arbetar tillsammans för att ge varje patient bästa möjliga resultat. Resor till våra externa mottagningar inom Sverige ingår i tjänsten.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder ett utvecklande och spännande arbete, tillsammans med ambitiösa och drivna medarbetare som kombinerar kliniskt arbete med forskning.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av pre-operativa bedömningar samt rehabilitering och utvärdering av patienter som genomgår handkirurgi grundad på en helhetssyn av patienters behov för optimera funktion och autonomi. I tjänsten ingår patientarbete både inom sluten- och öppenvård med tillhörande administration. Då centrat är litet och högspecialiserat är överlappande arbetsuppgifter viktiga varför arbetsterapeuter och fysioterapeuter lär sig täcka upp för varandra. Vi jobbar tvärprofessionellt och tvärvetenskapligt.

Vid intresse finns möjligheter att kombinera den kliniska tjänsten med forskning, då vi driver utveckling och rehabilitering efter rekonstruktiv handkirurgi för patienter med ryggmärgsskada. Möjlighet till deltidsarbete kan diskuteras.

Om dig

Du är legitimerad fysioterapeut. Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska och svenska. Erfarenhet av handrehabilitering, neurologisk rehabilitering och/eller forskningsintresse ses som meriterande. 

Vi söker dig som är intresserad av detta högspecialiserade område. Vi ser gärna att du har klinisk erfarenhet. Du ska vara öppen för nya idéer och vilja vara med och driva utvecklingen av verksamheten vidare för våra patienter. Vi samarbetar med många vårdaktörer och du ska ha lätt för att hålla i dessa kontakter samt planera vård för våra patienter. Du har förmågan att engagera och skapa förtroende, samt är van att kommunicera på svenska och engelska. Du skall vara flexibel, lösnings- och resultatorienterad. Vi ser gärna att din personlighet präglas av god förmåga att kommunicera och samarbeta, men även att du är lyhörd och på eget initiativ kan driva ditt område.   

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4116
Kontakt
  • Carina Reinholdt, Verksamhetschef Handkirurgi, 0700-852612
  • Lina Bunketorp Käll , 0709-723101
Facklig företrädare
  • Torbjörn Johansson, 0735-965519
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-30

Tillbaka till lediga jobb