Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Urologi, Urologmottagning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Vår uroterapimottagning är en del av Urologimottagningen och präglas av ett nära samarbete mellan olika professioner samt ett trevligt arbetsklimat. Vi arbetar i en lärorik miljö med målet att alla medarbetare skall känna arbetsglädje. Vår mottagning är omväxlande och innefattar såväl akuta patienter som långsiktigt planerade patientbesök. Vi har ett stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter.

Vad erbjuder vi dig?

Det finns goda möjligheter till egna projekt, forskning och möjlighet till ledighet för utbildning till uroterapeut. Du kommer att ingå i vad som kallas det rekonstruktiva teamet. Arbetet är självständigt med goda möjligheter att påverka arbetet på uroterapimottagningen.

Hos oss på urologimottagningen får du en individuellt anpassad introduktion och bredvidgång. Erfarna kollegor kommer att stötta dig att komma tillrätta i ditt nya jobb.      

Arbetsuppgifter

Som uroterapeut arbetar du både i team och självständigt med egen mottagning. Till dina arbetsuppgifter hör bland annat att självständigt kunna genomföra urodynamiska undersökningar, bedöma och skriva svar till inremitterande. Att instruera och motivera patienter till ren intermittent kateterisering (RIK). Du ansvarar för att det sker en individuell utprovning av inkontinenshjälpmedel och förskrivning. En viktig del är att utreda, ge stöd och rådgivning till patienter som lider av olika typer av besvär från urinblåsan och/eller inkontinens. Vi bokar och planerar vår egen mottagning. Du kommer även att vara delaktig i vår adolescensmottagning.

Du kommer att vara delaktig i att ge dina kollegor fortlöpande utbildning. Öppenvårdsarbetet är omväxlande och roligt. Du möter patienter med många urologiska diagnoser och samarbetar multiprofessionellt, hela tiden med patienten i fokus. 

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är önskvärt att du läst till uroterapeut. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4114
Kontakt
  • Vårdenhetschef Roger Andrén, 0722-343895
Facklig företrädare
  • Annna Waenerlund, 0727-328500
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-13

Tillbaka till lediga jobb