Sjukhusen i väster, Diagnostik och service, Sjukvårdsapotek VGR SV

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Välkommen till Sjukvårdsapotek VGR SV
Sjukvårdsapotek VGR SV är en del av det regiongemensamma Sjukvårdsapotek VGR och den enhet inom Sjukhusen i väster som ansvarar för förvaltningens samlade läkemedelsarbete. I enhetens uppdrag ligger ansvar för läkemedelsförsörjning, stöd i läkemedelshanteringsfrågor, uppföljning samt kvalitets- och patientsäkerhetsarbete, allt i nära samarbete med verksamheten. En del av enhetens uppdrag är också att arbeta mer vårdnära ute på vårdavdelningarna och där hantera delar av det dagliga läkemedelsarbetet.

Sjukvårdsapotek VGR SV ingår organisatoriskt i verksamhet Diagnostik och service tillsammans med enheter för radiologi och medicinsk teknik.
Sjukvårdsapoteket inom Sjukhusen i väster arbetar för samtliga fyra sjukhus inom förvaltningen men medarbetarna har i dagsläget sina anställningar antingen på Kungälvs sjukhus eller Alingsås lasarett. Av de totalt 22 medarbetarna är 17 placerade i Kungälv och fem i Alingsås. Personalen består av apotekare, receptarier och sjuksköterskor.

Efter att vid årsskiftet startat upp klinisk farmaci på Kungälvs sjukhus utökar vi nu uppdraget med ytterligare en tjänst.

Vem är du?
Vi söker dig som är legitimerad apotekare med relevant påbyggnadsutbildning i klinisk farmaci. Tidigare erfarenhet av arbete inom klinisk farmaci är meriterande.

Som person är du serviceinriktad och har lätt för att skapa goda relationer och förtroende bland arbetskamrater, läkare, sjuksköterskor och andra samarbetspartners inom läkemedelsområdet. Du är van att arbeta självständigt samtidigt som du har god förmåga att samarbeta. Du tar eget ansvar för dina arbetsuppgifter, är drivande samt bra på att organisera och strukturera ditt arbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig
Då klinisk farmaci befinner sig i en uppstartsfas inom Sjukhusen i väster finns det goda möjligheter att bidra till att bygga upp och utveckla arbetssätt. 
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara att stötta läkarna i att utföra enkel och fördjupad läkemedelsgenomgång och fungera som kompetensstöd i läkemedelsfrågor för olika vårdprofessioner. Du kommer också utgöra ett stöd för läkarna i att utveckla och förbättra hela läkemedelsprocessen samt utbilda i Melior och Pascal. Du jobbar tätt ihop med våra receptarier som arbetar på vårdavdelningarna. 

Din anställning har du på enheten Sjukvårdsapotek VGR SV med placering på en vårdavdelning.

Kvalifikationer
Legitimerad apotekare med relevant påbyggnadsutbildning inom klinisk farmaci. Erfarenhet av arbete med klinisk farmaci är meriterande.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4025
Kontakt
  • 1. Mari Henning, enhetschef Sjukvårdsapotek VGR SV, 0702-683161
  • 2. Marianne Skoglund-Andersson, samordnare VGR SV, 0767-698392
Facklig företrädare
  • Marie Lindahl, Sveriges Farmaceuter, marie.lindahl@vgregion.se
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tillbaka till lediga jobb