Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Beroende

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Avdelningen startade Maj 2022 och har som uppdrag att erbjuda trygg och säker abstinensbehandling. Avdelningen har 12 vårdplatser och alla vård sker enligt HSL och är knutet i delar till Nordhemskliniken genom att beläggningsrätten ligger på bakjouren vid Nordhemskliniken. Huvuddelen av patienterna kommer från Nordhemsklinikens DropIn för abstinensbehandling av alkohol och det är den huvudsakliga gruppen.

Ett annat uppdrag är att erbjuda inneliggande abstinensbehandling av läkemedel, droger och doping, här finns en etablerad vårdkedja där bedömningen om behovet av inneliggande abstinensbehandling bedöms av ett nertrappningsteam vid en öppenvårdsmottagning, detta sker då genom förberedelser och planering inför sådan inläggning, vanligtvis om två veckor. När det gäller abstinensbehandling av alkohol ligger oftast vårdtiden om 5-7 dagar vilket skapar hög omsättning av vårdplatserna.

Du arbetar i par med en skötare och mycket av arbetet ligger vid observation och omvårdnad, tex att vara observant på förändring om begynnande abstinens, i syfte att undvika för alkoholberoende, risken för abstinens EP och delirium tremens och utveckling av Wernike-Korsakoff. Medicinhantering är en viktig ingrediens för att undvika dessa för patienten riskfyllda tillstånd som ovan.

Arbetsmiljön och patientmiljön präglas av lågaffektiv miljö och hot och våldssituationer är ytterst sällsynt, mer fokus ligger på somatisk samsjuklighet som är stor i patientgruppen vilket förklarar benämningen beroendemedicin.

Vad erbjuder vi dig?

Sjukhuset och Verksamhet Beroende har en mångfald av utvecklingsmöjligheter där bland annat utbildning i Beroendelära, vidare ett urval av förmåner och möjligheter.

Avdelningen bedriver tillsammans med forskningsgruppen ABU där Professor Bo Söderpalm är forskningsledare och dennes kollega bedriver tillsammans med avdelning 365 klinisk forskning, är du intresserad av detta finns också möjligheter i detta. Anknytningen till detta skapar att du kommer att genomgå en GCP-utbildning (good clinical practice) som kan ses som ett forskningskörkort.

Arbetsuppgifter

Du är arbetsledande och mycket praktisk handlar om att säkerställa trygg och säker vård på natten, där patientens sömn är en väsentlig del i tillfrisknandet.

Utifrån den somatisk samsjukligheten har möjligheter att bibehålla din somatiska kompetens och naturligtvis den farmakologiska behandlingen en stor plats. Kompetensen är hög i detta och på avdelningen arbetar erfarna kollegor. Bakjour på natten är alltid en erfaren specialistläkare vid Nordhemskliniken. 

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av psykiatrisk eller somatisk verksamhet är meriterande. Vi ser en person som gillar att arbeta och trivs med denna målgrupp av patienter. Att du kan se dig i en verksamhet som kan växla med lugn arbetssituation men där du också kan växla upp när det behövs

Tveka inte att ringa så kan vi prata vidare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Kan diskuteras
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4005
Kontakt
  • Vårdenhetschef Martin von Gaffke, 073-6601519
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist , 0722-074188
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tillbaka till lediga jobb