Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Dietistenheten klinisk nutrition

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Klinisk nutrition arbetar sjukhusövergripande med nutritionsbehandling till patienter enskilt och i grupp. Vi utbildar även vårdpersonal och utvecklar vårdrutiner inom nutrition. Det är viktigt för oss att nutritionsbehandlingen bygger på vetenskaplig evidens och beprövad erfarenhet.

Vi har även ett kliniskt nutritionslaboratorium som jobbar med kroppsammansättning och andra specialanalyser.

Nu söker vi dig som tycker att vår verksamhet är viktig!

Vi söker en dietist som delvis kommer jobba som klinisk dietist och delvis i vårt nutritionslaboratorium ihop med bland annat sjuksköterska, läkare och en nutritionist.

Du kommer ha varierande arbetsuppgifter och bland annat arbeta 50 % som DXA-operatör, med indirekt kalorimetri samt hjälpa till med specialanalyser i vårt nutritionslaboratorium.

I dessa specialanalyser ingår självständigt laborativt arbete med att kemiskt analysera bl.a. näringsämnen i kost och faeces insamlat från patienter. Allt med fokus på att säkerställa en hög och jämn kvalité på analyser samt utvärdering, rapportering och hantering av analysresultat. Du bör således ha tidigare erfarenhet av laborationsarbete, samt det säkerhets- och risktänk som förekommer i labbmiljö. Resterande tid kommer du att arbeta delvis kliniskt som backup på vår mottagning och vid behov stötta inom slutenvården.  Det ingår även att hjälpa till med föreläsningar både med patientutbildningar och mot universitetet och vårdpersonal.

I arbetet ingår IT-baserade administrativa uppgifter. Exempel på datasystem som används är elektronisk datajournal i Melior och tidbokningssystem ”Elvis”.

Förutom direkt patientarbete ingår arbete med ständiga förbättringar. Då vi är ett universitetssjukhus ingår det även i arbetsuppgifterna att handleda studenter.

Som dietist vid Klinisk nutrition är det viktigt att du tar ansvar för dina uppgifter, arbetar strukturerat och självständigt samt att i team kunna driva processer framåt.

I vår dietistverksamhet har vi patienten i fokus och ger en hög servicenivå. Hög servicenivå uppnår du hos oss när du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående både i mötet med patienter, medarbetare och kollegor, samt att du anstränger dig för att leverera konstruktiva lösningar. Vi önskar att du kan göra patientsäkra avvägningar och prioriteringar i ditt arbete eftersom du kommer att väga samman komplex information och hänsynstaganden. Din omdömesförmåga kommer väl till pass i kommunikation, agerande och beslutstagande.

Då vi ständigt lär oss genom att vara uppdaterade inom den senaste evidensbaserade forskningen bör du vara utvecklingsorienterad och utveckla din specialistkunskap då den är en resurs för patienter och kollegor. Vi ser gärna att du har ett nytänkande som du kan omsätta i praktiken som i sin tur leder till ständiga förbättringar.

För denna tjänst söker vi en disputerad dietist eller någon med motsvarande nutritionskompetens med dokumenterad kompetens inom nutritionsforskning. Vi ser även att du har erfarenhet med kliniska kroppsammansättningsmätningsmetoder och av att jobba i laboratorium.

Eftersom vi ständigt behöver vara uppdaterade behöver du ha goda kunskaper i både engelska och svenska. Datorvana samt vana med arbete i IT-baserade sjukvårdsprogram är meriterande.

Du skall som medarbetare på Sahlgrenska kunna förvänta dig att få, och själv bidra till engagemang, respektfullhet, kompetens och ständigt lärande. På detta sätt kan vi tillsammans bidra till en vård i toppklass!

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3935
Kontakt
  • Enhetschef Alexandra Roth, 0761-470265
Facklig företrädare
  • Nina Uhlebäck, SACO, 031-3436876
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Tillbaka till lediga jobb