Solgärde vårdcentral och Kungälv jourcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Vi söker nu en sjuksköterska som är intresserad av en rotationstjänstgöring på Solgärde vårdcentral och Kungälv jourcentral.

Solgärde vårdcentral är en väletablerad vårdcentral med cirka 8 900 listade patienter. Hos oss arbetar medicinska sekreterare, kanslist, undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, distriktssköterskor, psykolog, KBT-terapeut steg 1 samt vårdsamordnare/rehab koordinator. På vårdcentralen erbjuder vi läkar- och sjuksköterskemottagning samt specialistsköterskemottagning för bl.a. diabetes, hypertoni och astma/ KOL. Vi erbjuder både planerade och akuta mottagningstider till samtliga yrkeskategorier.

Kungälv jourcentral är en jourcentral som ligger i hörnet av Kungälvs sjukhus. Under årsskiftet 2023/2024 kommer jourcentralen att flytta till nya lokaler bredvid Solgärde vårdcentral som är belägen i Rollsbo.

Verksamheten drivs av Närhälsan och är ett samarbete mellan Närhälsan och privata vårdcentraler i Kungälv, Stenungssund, Tjörn och Ale kommun. Vi eftersträvar ett nära samarbete mellan olika vårdenheter för ett så bra resultat som möjligt för den enskilde patienten. Vårt uppdrag är att ge god vård då ordinarie vårdcentraler är stängda. Hos oss söker patienter med både lättare och allvarligare akuta besvär som inte kan vänta till nästkommande dag då vårdcentralerna är öppna. Allt ifrån sår- och brännskador, misstänkta frakturer, allergier, andningsbesvär till olika typer av infektioner.

Våra öppettider är vardagar kl. 17-22, helger och röda dagar kl. 10-16.

Som anställd inom Närhälsan erbjuds du olika former av utvecklingsmöjligheter, exempelvis genom internutbildningar, extern handledning och mentorskapsprogram. På arbetsplatsen arbetar vi aktivt med utvecklingsarbete för att ständigt förbättra arbetssätt och på bästa sätt möta patienternas behov. 

Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan: https://www. narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/ 

Om arbetet

Som sjuksköterska hos oss på Solgärde vårdcentral ingår sedvanliga uppgifter som sjuksköterska på vårdcentral och ditt arbete kommer till största del utgöras av patientrådgivning på plats och i telefon samt triagering av akuta patienter.

Hos oss på Solgärde vårdcentral finner du en god kollegial stämning, fina lokaler och en god bemanning. Det finns smidiga förbindelser med kollektivtrafik och i samma fastighet finner du rehabmottagning, BVC, BUM och BUP, vilket underlättar samarbete. 

Dina arbetsuppgifter på jourcentralen spänner sig över ett brett arbetsfält och omfattar det allmänmedicinska området där du möter patienter i alla åldrar och situationer. Du arbetar med triagering och mottagningsarbete, men även övriga arbetsuppgifter som är vanligt förekommande på en jourcentral såsom telefontriagering, provtagning, såromläggning, läkemedelsadministrering samt EKG- och blodtrycksmätning. Vi skriver även vissa röntgenremisser och det finns möjlighet till utbildning i att suturera enklare sårskador.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från arbete inom primärvård och/eller akutsjukvård. 

Vi söker dig som tar initiativ i arbetet och är trygg med att fatta egna beslut. Du är noggrann, har en god problemlösande förmåga och kan på ett effektivt sätt prioritera bland dina arbetsuppgifter.

I arbetet möter du många patienter därför är det viktigt att du är tillmötesgående, lyhörd och har en vilja att hjälpa andra. Vi tror också att du trivs med teamarbete och för dig är det en självklarhet att samarbeta med kollegor och övriga kontakter. Du kan formulera dig väl i svenska språket både tal och skrift samt är en engagerad och god lyssnare vid så väl digitala möten som besök på mottagningen. Vi ser gärna att du har ett intresse för digitalisering och verksamhetsutveckling. Vi ser även att du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Intervjuer kommer ske löpande.

Tjänsten avser ett vikariat på 12 månader. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 September eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%, enligt överenskommelse
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3915
Kontakt
  • Linda Uddén, Vårdcentralchef , 0721-414390
Facklig företrädare
  • Ritva Stubelius, Vårdförbundet, 0725-136279
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-06-21

Tillbaka till lediga jobb