Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 6, Specialistmedicin

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Arbets- och miljömedicins (AMM) vision är en hälsofrämjande arbets- och omgivningsmiljö. AMM utreder och förebygger ohälsa förorsakad av faktorer i arbets- och omgivningsmiljön i Västra Götalandsregionen och Norra Halland. AMM utreder och forskar kring effekterna av exponering för kemiska ämnen, fysikaliska faktorer, ergonomi, vibrationer och stress i arbets- och omgivningsmiljö. Kärnverksamheten omfattar patientutredningar vid misstänkt arbetsrelaterad sjukdom, information och aktiv kunskapsförmedling inom regionen, utveckling och värdering av preventiva och hälsofrämjande program och strategier, rådgivning till företagshälsovård och annan sjukvård, miljökontor och allmänhet samt epidemiologisk bevakning och utvecklande av regionalt samarbete. Arbets- och miljömedicin är en integrerad avdelning med personal från Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Göteborgs universitet. Arbets- och miljömedicin har 2 enheter; Arbetsmedicin och Västra Götalands miljömedicinska centrum. Vi söker nu en sektionschef till enheten Arbetsmedicin.

Arbetsbeskrivning

Som sektionschef på Arbetsmedicin har du ansvar för verksamhet, personal och ekonomi vid enheten Arbetsmedicin. Du är underställd avdelningschefen på AMM och har som chef för Arbetsmedicin det strategiska ledarskapet med verksamhetsutveckling och kompetensutveckling i fokus. Du ingår i ledningsgruppen och medverkar till att ta fram en verksamhetsplan för sektionen/enheten samt leder verksamheten genom löpande resursstyrning och prioriteringar på kort och lång sikt. Som sektionschef har du direkt ansvar för enhetens personal. Du leder och fördelar arbetet, svarar för medarbetarnas kompetensutveckling och verkar för en god arbetsmiljö. Du ansvarar för enhetens budget samt uppföljningen av denna. Tjänsten kombineras med 50 % klinisk tjänstgöring inom AMM.

Om dig

Vi söker dig som har ett genuint intresse och erfarenhet av att leda klinisk verksamhet och driva verksamhetsutveckling samt stödja forskning inom det arbets- och miljömedicinska området. Du är utbildad ergonom, kemist, specialistläkare, psykolog, yrkeshygieniker/miljöhygieniker eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Forskningserfarenhet är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där kommunikativ och social förmåga värdesätts då samarbete med andra verksamheter kommer att vara i fokus.

Västra Götalandsregionen har fyra grundläggande chefskriterier och som chef hos oss önskar vi att du är kompetent inom områdena kommunikativ förmåga, utvecklingsorienterad, mål- och resultatorienterad samt har ett värdegrundsbaserat arbetssätt.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3875
Kontakt
  • Avdelningschef Anna Dahlman Höglund, 0768-497947
Facklig företrädare
  • SACO, Gunilla Wastensson, 0722-024581
  • Vision, Niki Blomqvist , 0700-824724
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb