Sjukhusen i väster, Geriatrik, neurologi och rehab, Avdelning 6, Kungälv

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Om Avdelning 6 på Kungälvs sjukhus
Vi är en del av Verksamhetsområdet Geriatrik neurologi och rehabilitering och du hittar oss på Kungälvs sjukhus. På strokeenheten vårdar vi även patienter med andra internmedicinska diagnoser.

På strokeavdelningen är vårt primära uppdrag att vårda patienter som drabbats av stroke eller TIA. Här får du möjlighet till längre patientrelationer då du följer patientens väg från det akuta insjuknandet till hemgång, från avancerad akutsjukvård som exempelvis trombolysbehandling vid stroke till efterföljande rehabilitering. Stroke är en av de största folksjukdomarna och strokevården går snabbt framåt och med nya behandlingsmetoder. Utvecklingen av strokevården på Sjukhusen i väster sker med hjälp av strokeprocessen som utgår ifrån nationella riktlinjer.

Avdelningen har 28 vårdplatser och leds av två chefer i gemensamt ledarskap. Vi lägger stor vikt vid lärande i det dagliga arbetet och alla medarbetare ska genomgå vår interna strokekompetensutbildning.

Arbetssätt
Som vårdbiträde hos oss arbetar du i första hand med basal omvårdnad och stöttar patienterna i deras ADL samt hjälper dem genomföra viss rehabilitering. Du är delaktig i omhändertagande av de patienter som läggs in på avdelningen. Som timanställd hos oss kan vi erbjuda dig möjligheten att arbeta dag/kväll/helg med undersköterske- och sjuksköterskekollegor. Du arbetar även tillsammans med läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped och dietist för att på bästa sätt tillgodose patientens behov.

Sedan 2019 befinner vi oss på Kungälvs sjukhus i helt nybyggda lokaler. Alla patienter vårdas på avdelningen i eget rum som är utrustat med den senaste tekniken inom området. Här jobbar vi aktivt för att alla medarbetare inom olika professioner ska erbjudas de bästa förutsättningarna för att ta tillvara på varandras och patienternas resurser och kompetens. Avdelningen är utrustad med ett avancerat patientkallelsesystem som bidrar till den tysta vårdmiljön.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad till vårdbiträde (800 poäng), gärna med erfarenhet av strokesjukvård och/eller vård av äldre.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete med fina kollegor och ett gott samarbete.

Hoppas du vill bli en av oss - välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timavlönad
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 0-40 tim/vecka
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3852
Kontakt
  • Britta-Maja Larsson, vårdenhetschef, 0761-464944
Facklig företrädare
  • Susanne Persson, Kommual, 0303-98536
  • Kommunal exp, 0765-368075
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb