Folkhögskoleförvaltningen, Vara Folkhögskola

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. På flertalet av våra skolor samt på förvaltningsnivå driver vi också olika projekt inom en rad områden. Till förvaltningen hör också Validering Väst samt uppdrag VIA som är ett stöd för individer som står längre från arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Folkhögskolan i Vara grundades 1915 och har haft sin verksamhet i nuvarande lokaler sen 1935. För närvarande erbjuder vi i Vara allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå, fritidsledarutbildning, radiojournalistutbildning, svenska för invandrare (SFI), växa vidarekurs en kurs för personer med funktionsvariation. Vi har ett internat där deltagarna kan hyra rum, och en omfattande kurs- och konferensverksamhet. Folkhögskolan har en filial i Mariestad där vi erbjuder Allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå samt studiemotiverande folkhögskolekurs.
Totalt har skolan ca 160 deltagare på långa kurser.

Beskrivning och arbetsuppgifter

Tjänsten innebär huvudsakligen att arbeta med undervisning i matematik och naturkunskap på vår Allmänna kurs (grundskole- och gymnasienivå) på Mariestadsfilialen. Undervisningen sker i mindre grupper. Du arbetar nära tillsammans med kollegor i arbetet kring klasserna för att skapa en god studiemiljö, gemenskap och helhet för alladeltagare på skolan. Som lärare på folkhögskola är det viktigt att se, värdesätta och tillvarata varje deltagares egen kunskap.

Kvalifikationer

Du är utbildad lärare i de efterfrågade ämnena med flerårig lärarerfarenhet och brinner för bildning och lärande. Du skapar lust och intresse för dina ämnen och arbetar studiemotiverande. Tillsammans med dina kollegor jobbar du har förmåga att jobba ämnesintegrerat och tematiskt. Du är trygg i din yrkesroll, uppskattar mötet med deltagarna, har ett engagemang för målgruppen och arbetsområdet, samt har en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet av folkhögskolans pedagogik är ett plus.

Villkor

Tillsvidareanställning med 100% sysselsättningsgrad. Tillträde enligt överenskommelse, gärna i början av augusti. Urvals- och intervjuarbete kan komma att ske löpande, så sök redan idag!

Är du nyfiken på tjänsten är du välkommen att höra av dig – vi berättar gärna mer. Vi ser fram emot din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde aug 2023, eller enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mariestad
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3618
Kontakt
  • Anette Rosin, bitr. Rektor, 070-0825118
Publicerat 2023-05-08
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb