Hälsan och Stressmedicin

Hälsan och Stressmedicin är en del av Västra Götalandsregionen med verksamhetsdelarna Hälsan och Arbetslivet, regionövergripande uppdrag avseende arbetsmiljö och hälsa, Gröna Rehab samt Institutet för Stressmedicin. Förvaltningens uppdrag är att bedriva företagshälsovård för Västra Götalandsregionens förvaltningar och bolag, samt förbygga ohälsa, stress och förbättra arbetsmiljön genom forskning, kunskapsspridning och våra regionövergripande uppdrag. Tillsammans skapar våra verksamheter ett värde för medarbetarna i VGR samt främjar en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv.

Vi söker dig som vill arbeta som Verksamhetsutvecklare IT på förvaltningen Hälsan och Stressmedicin

Som Verksamhetsutvecklare IT, har du till uppgift att samordna förvaltningens behov och krav inom IT-området och kommer att lägga en stor del av din tid på uppdraget som systemförvaltare för företagshälsovårdens verksamhetsstödsystem J4. Du representerar förvaltningen i IT-frågor generellt och arbetsuppgifterna har både strategiskt och operativt innehåll. Då Hälsan och Stressmedicin är en liten förvaltning arbetar du brett inom området och det finns stora möjligheter att vara med och påverka din roll samt utveckla verksamheten inom området. Som Verksamhetsutvecklare IT är du direkt underställd förvaltningschefen och adjungerad ledningsgruppen både på förvaltning- och verksamhetsnivå.

Exempel på uppgifter som är aktuella för detta uppdrag:
- Ge stöd till ledning, verksamhet och medarbetare inom IT-området
- Ansvara för att koordinera och planera mottagandet av IT-leveranser från tex VGR IT samt att ta fram IT-aktivitetsplaner för förvaltningen med utgångspunkt från regionala initiativ
- Samverka med leveransorganisationen och företräda förvaltningen vid utvecklingsarbete
- Samordna och leda funktionsgrupp med lokalt användarstöd inom förvaltningen
- Vara kontaktyta gentemot VGR IT vid drifts- och eskaleringsärenden
- Delta och bidra vid olika nätverk inom regionen
- En stor del av arbetet innebär också verksamhetsutveckling och projektledning av vårt verksamhetsstödsystem samt att arbeta med införandet och utvecklingen av systemet med tillhörande delar i verksamheten dvs implementering, utbildning, support.

Om dig
Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom systemvetenskap, IT eller annan relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenheter. Du behöver ha en övergripande kunskap inom IT och om tekniken som tillämpas i verksamhetsstödssystem, erfarenhet av projektledning och av olika utvecklingsprojekt. Har du erfarenhet från företagshälsovård eller liknande verksamhet är detta meriterade. Du har en förmåga att se helhet, vara analytisk och lösningsorienterad. Du är pedagogisk och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du kan arbeta såväl självständigt som i team och har en god samarbets- och initiativförmåga. Du är flexibel och motiveras av att arbeta med såväl övergripande som detaljfrågor. Du drivs av att skapa möjligheter till förbättringar och engagemang i din omgivning och trivs med att vara synlig i organisationen. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3434
Kontakt
  • Förvaltningschef Åsa Ohlsson Drangel, 0737-455392
  • Kommunikationschef och tf IT Anna Selander, 0709-679347
Facklig företrädare
  • Anders Ordqvist, SACO , 0707-520739
Publicerat 2023-04-28
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Tillbaka till lediga jobb