Naturbruksförvaltningen, Naturbruksskolan Uddetorp

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning

I utkanten av Skara, inbäddat i grönska och omgivet av böljande fält, ligger Naturbruksskolan Uddetorp. Här bedriver vi ett konventionellt lantbruk med hjälp av gedigen maskinpark och den senaste tekniken för hållbar växtodling. Skolan har 200 hektar åker, 16 hektar naturbete och 60 hektar egen skog. På gården finns även 65 mjölkkor, 60 ungdjur och 8 tackor med lamm. På Uddetorp erbjuder vi inriktningen lantbruk. Skolan växer och är populär att söka till. Vi har 185 gymnasieelever och närmare 300 vuxenstuderande på anläggningen.

Vårt Kompetenscentrum är samlingsnamnet för all projekt- och testverksamhet vi genomför, ofta tillsammans med samarbetspartners. Vårt uppdrag fokuserar på innovation och hållbar utveckling inom lantbruk, djur, livsmedel, energi, skog och pedagogik.

Arbetsuppgifter 

  • Undervisning i matematik i de olika kurser som skolan erbjuder. (För närvarande matematik 1a, 2a, 3b. Ibland erbjuder vi även grundskolematematik)
  • Undervisning i annat ämnet beroende på behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad matematiklärare med några års erfarenhet från gymnasiet. 

Du ska ha god kännedom om lärplattformen Its och ha ett intresse för att utveckla digitalisering med fokus på pedagogik och lärande. 

Vi hoppas att du har ett stort intresse av att undervisa inom naturbruksprogrammet samt vill verka för att alla elever ges möjlighet att utvecklas utifrån sina mål. Du är flexibel, målinriktad och tar initiativ till samarbete med kollegor. Du ingår i arbetslag där olika ämneskombinationer möts. Vi lägger stor vikt vid att du har förmåga att arbeta ämnesintegrerat så att eleverna upplever att utbildningen utgör en helhet.

Vi söker dig som är utvecklings- och målinriktad, noggrann och som tycker om att befinna dig i en föränderlig vardag tillsammans med elever och kollegor. 

Vi sätter eleverna och deras kunskapsutveckling i centrum. Du behöver därför vara lyhörd för deras behov, förutsättningar och erfarenheter. Du präglas av öppenhet, prestigelöshet och har stor vilja till utveckling och samarbete.

Körkort B för manuell växellåda.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tillsvidareanställning 100% sysselsättningsgrad. Tillträde enligt överenskommelse, gärna i början av augusti. Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande så sök redan idag men senast 8/5-23. För att få en anställning inom skolan krävs ett utdrag ur belastningsregistret, du kan ansöka om ett utdrag via: Skola eller förskola, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se)

Är du nyfiken på jobb inom Naturbruksförvaltningen, tveka in att höra av dig så berättar vi mer om vår verksamhet. Du kan även få komma på ett besök hos oss.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Tilsvidareanställning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2535
Kontakt
  • Karin Rosén, rektor, 073-0466740
  • Gunnar Laurell, arbetslagsledare, 070-7487239
Facklig företrädare
  • Johan Tropp, Sveriges lärare, 070-2417705
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tillbaka till lediga jobb