Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medicin dagsjukvård barn

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Nu har du chansen att börja på Medicin dagsjukvård barn! Vi hoppas att du vill bli en del av vårt team som arbetar dagtid + en kväll i veckan.

Dagsjukvården är öppen måndag-fredag och inriktar sig på planerad vård. Vi tar hand om barn och ungdomar med kroniska sjukdomar och samordnar komplicerade utredningar och provtagning. Hos oss är det viktigt med förberedelse av barnen inför olika procedurer. Vi är måna om att göra barnen delaktiga och arbetar för att minska rädslan vid olika behandlingar och ingrepp. Även forskning, framför allt inom muskelområdet, är kopplad till vår avdelning. Under våren kommer vi starta upp en ny korttidsavdelning där vi tar emot patienter som tidigare skrevs ut på permission från Medicinavdelning barn och Akut korttidsavdelning barn. Som sjuksköterska hos oss får du vara en del av detta mycket spännande projekt och vara med och utveckla framtidens vård.

Arbetsuppgifter

Vi som arbetar här är barnsjuksköterskor, sjuksköterskor, barn-/undersköterskor och läkare. Arbetet för dig innebär att kalla patienter och bedöma, övervaka och ta prover på patienter som genomgår undersökningar dagtid eller kvällstid. Du förbereder bland annat barnet inför undersökningar och provtagning i narkos, till exempel biopsi, MR eller LP.
Vi administrerar olika läkemedel intravenöst och gör undersökningar i lustgas. I arbetet ingår också att tillsammans med oss utveckla verksamheten och så småningom när du är redo så kan du få ett eget specialområde som du ansvarar för.

Är du sjuksköterska och tycker att det låter som något för dig?

Vi som jobbar här är ett team. Du behöver därför ha lätt för samarbete, vara tydlig och bra på att kommunicera. Din starka sida är också att du kan skapa och vårda relationer och hitta vägar till samarbete, både med patienter och deras anhöriga och kollegor samt när det behövs med andra enheter. Vi tror att du är strukturerad och kan leverera en god kvalitet i alla lägen. Att göra snabba bedömningar är inte något problem för dig. Du trivs med teamarbete men är samtidigt bra på att ta ansvar för din uppgift och kan driva saker självständigt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Vi ser fram emot din ansökan och att få träffa dig! Vi kommer att kalla till intervjuer löpande under annonseringstiden. Hör av dig om du vill veta mer!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2428
Kontakt
  • Anna Eriksson, Vårdenhetschef, 072-2136758
Facklig företrädare
  • Sally Fong, Vårdförbundet, 031-3434524
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-04

Tillbaka till lediga jobb