Naturbruksförvaltningen, Axevalla Hästcentrum

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning
På Axevalla hästcentrum mellan Skara och Skövde finns allt du kan önska dig i hästväg. På Axevalla hästcentrum kan man läsa Naturbruksprogrammet inriktning hästhållning med yrkesutgångarna ridsport, travsport och islandshästsport. Just nu pågår nybyggnation av ny utbildningsanläggning/skola anpassad för hästutbildning. Läs mer om det här Nya Axevalla Hästcentrum – klart 2024 - Axevalla Hästcentrum (vgregion.se) Som skola arbetar vi aktivt mot olika idrottsförbund, Svensk Travsport, Svenska Ridsportförbundet och Svenska Islandshästförbundet. 

Vår målsättning är att alla elever ska nå så långt som möjligt i sitt lärande. Vi vet att en duktig, erfaren, nyfiken lärare med positiva förväntningar på eleverna i undervisningen gör skillnad. Vi ska förbereda eleverna inför arbetslivet eller vidare studier och din största uppgift är att leda eleverna dit. 

Arbetsuppgifter
I tjänsten fokuserar du på din undervisning i kurserna samt på gemensam skolutveckling i arbetslaget och på skolan. I uppdraget ingår vanligt förkommande läraruppdrag.

Kvalifikationer  
Vi söker dig som är legitimerad gymnasielärare i idrott och hälsa i kombination med annat ämne. Erfarenhet av undervisning på gymnasiet ser vi som meriterande.

Vi söker dig som låter din undervisning präglas av höga förväntningar på elevernas förmåga. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med elever, föräldrar och kollegor. Du har god kunskap om och använder IT som ett naturligt verktyg i arbetet. Du värnar om en god värdegrund och god kultur på skolan.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort för manuellt växlad bil är ett krav. 

Villkor
Tillsvidareanställning med 100 % sysselsättningsgrad, semestertjänst. Tillträde 1 augusti. För att få en anställning inom våra skolverksamheter krävs ett utdrag ur belastningsregistret, du ansöker om ett via polisens hemsida. Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande, så sök redan idag och senast 23 april. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Vid överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2398
Kontakt
  • Nicklas Dahlqvist, bitr rektor , 070-0825634
Facklig företrädare
  • Ingrid Sahlström, LR, 070-0816590
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-23

Tillbaka till lediga jobb