Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medicin, Geriatrik och Akutmott. Östra

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Välkommen till en av Sahlgrenska Universitetssjukhusets större verksamheter, med både bredd och spets inom internmedicinsk vård! Forskningsenheten inom verksamheten har ett tätt samarbete med Göteborgs universitet och har en lång tradition av högkvalitativ forskning. Vi utökar nu vår verksamhet genom det nystartade Centrum för livsstilsintervention och behöver utöka vårt team med ytterligare forskningssköterskor.

Vi arbetar utifrån Good Clinical Practice och de lagar och avtal som är styrande för kliniska studier. Du blir anställd på forskningsenheten inom MGAÖ, varifrån ett flertal olika studier bedrivs. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med i forskningens framkant gällande precisionshälsa, livsstilsintervention och andra projekt kopplade till forskningsenheten, till exempel avseende hjärtsvikt, diabetes och medfödda hjärtfel. Arbetet är spännande, omväxlande och utvecklande eftersom du inom din anställning kommer att vara involverad i flera olika studier.

Tjänstgöring inom enheten är förlagd till dagtid vardagar, men om du önskar utveckling genom kombinerad anställning inom någon av våra andra enheter så går det att diskutera.

Urval och intervjuer sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som forskningssköterska arbetar du med kliniskt arbete i form av forskningspersonsbesök, provtagning, datainsamling via enkäter, intervju och kliniska undersökningar på centret ingår, liksom distansmöte och de administrativa uppgifter som krävs för de studier du arbetar med.

Arbetet med livsstilsintervention är multidisciplinärt, och innebär samarbete med olika discipliner, inklusive fysioterapeuter, beteendevetare och fysiologer.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, undersköterska, har tidigare arbete som forskningssköterska eller kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har mycket goda språkkunskaper i svenska (det vill säga, du kan läsa, förstå och uttrycka dig på svenska utan problem) samt goda språkkunskaper i engelska. Tidigare arbete med klinisk forskning ses som meriterande. Vi söker dig som är ansvarstagande, motiverad, målorienterad, engagerad, noggrann, flexibel, har ett positivt synsätt, god samarbetsförmåga med många olika personer och sätter forskningsdeltagaren i fokus. Du har ett intresse av forskning och att lära dig att utföra olika typer av undersökningar. Du har även god pedagogisk förmåga och kan ge tydliga instruktioner och förklara undersökningarna för deltagarna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2320
Kontakt
  • Tf Bitr Verksamhetschef, Markus Jonebrant, 031-3435005
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 0722-074188
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb