Fastighet, stöd och service, Göteborg


Om oss

Chefsutvecklingsteamet, som är en del i VGR Akademin, ansvarar för att initiera, driva och utveckla VGRs gemensamma introduktionsprogram samt chefsutvecklingsprogram på operativ och strategisk nivå. Utvecklingsinsatserna genomförs både med interna och externa leverantörer, på årsbasis deltar ca 500 chefer i våra program.

Chefsutvecklingsteamet består i dagsläget av tre HR-strateger och två administrativa koordinatorer. Vår arbetsplats är på Campus Nya varvet, VGRs konferenscenter, i en fantastisk miljö nära havet. Vi stå nu inför flera intressanta utmaningar, bland annat att etablera en ledarskapsakademi, utveckla och förändra vårt sätt att träna våra chefer samt stärka chefskapet inom VGR. Vi ger även chefsrekryteringsstöd till chefer inom VGR via Center för chefsrekrytering.

Arbetsbeskrivning

I rollen som HR-strateg kommer du tillsammans med övriga i teamet initiera, planera, administrera, genomföra och följa upp chefsutvecklingsinsatser så som VGRs regiongemensamma chefsprogram, chefskandidatprogram och introduktionsdagar. Du kommer att delta i upphandling av ramavtal och ha ett tätt samarbete med både interna och externa konsulter.

Vidare deltar du i olika nätverk och är aktiv i omvärldsbevakningen för att på bästa sätt kunna bidra till framtida chefsutvecklingsinsatser. I rollen ingår också att vara delaktig i arbetet på vårt Center för chefsrekrytering samt utvecklingen av teamets olika chefsutvecklingsinsatser. Arbetet kan medföra resor inom Västra Götalandsregionen.

Du blir en del av ett engagerat team som värdesätter ett gott och nära samarbete. Vi erbjuder ett intressant, utvecklande och självständigt arbete i en kunskapsdriven organisation.

Kvalifikationer

Som person är du kommunikativ, du uttrycker dig tydligt i såväl tal som skrift, är lyhörd samt ger och tar feedback. Du är en trygg och positiv person med god självkännedom som ser till allas lika värde. Vidare är du strukturerad och tar initiativ, ansvar och ser till helheten. Du är proaktiv, utvecklingsorienterad och har en strategisk blick och förmåga att omsätta tanke till handling och att driva utvecklingsfrågor i en komplex miljö. Det är naturligt för dig att samarbeta och dela med dig samt skapa gemenskap och arbetsglädje omkring dig.

För att lyckas i rollen behöver du:

  • Relevant högskoleutbildning
  • flera års arbetslivserfarenhet från större organisationer med kompetensutveckling för chefer och ledare och/eller erfarenhet av chefsutvecklingsarbete i stora organisationer
  • förtrogenhet med etablerade ledarskaps- och grupputvecklingsteorier
  • pedagogisk kompetens.

Har du chefs- och ledarerfarenhet och erfarenhet av ledningsgruppsutvecklingsarbete är detta meriterande. Det är även meriterande med erfarenhet av chefsrekrytering samt urvals- och testverktyg. 

Rekryteringsprocessen

Har du frågor om tjänsten, eller om du av särskilda skäl ej kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system, är du välkommen att kontakta Thomas Bylund.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 5/4.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2261
Kontakt
  • Thomas Bylund, 0702-644009
Facklig företrädare
  • Ingegerd Hermansson, Vision, 0734-445330
  • Karin Floryd, Akavia, 0768-291365
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-05

Tillbaka till lediga jobb