NU-sjukvården, Område I, Neurologi, stroke och rehabiliteringsmedicin

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Möjlighet för dig som mer aktivt vill arbeta med patientsäkerhet och verksamhetsutveckling i NUsjukvården!

NU-sjukvården organiserar nu utveckling- och patientsäkerhetsarbetet i en ny spännande form. I hela NU-sjukvården kommer särskilda funktioner arbeta med dessa frågor.

Det nya arbetssättet innebär att det på sjukhusövergripande nivå och i alla områden finns utvecklingsledare som har en strategisk roll. Nytt är att varje verksamhet utser utvecklings- och patientsäkerhetsamordnare som tillsammans med verksamhetschef arbetar med dessa frågor. På varje enhet utses patientsäkerhetsombud. På detta sätt ges en struktur som hänger ihop inom hela sjukhuset.    

Om verksamheten
Nu söker Neurologi, stroke och rehabiliteringsmedicin en utveckling-och patientsamordnare.

NeStRe-verksamheten inkluderar 49 slutenvårdsplatser på våra olika enheter i Uddevalla Neurorehab, på NÄL avdelning 53 Stroke/Neuro och avdelning 54 för utskrivningsklara patienter. Vi har dagvårdsverksamhet på Neurorehab och Neurologimottagningen, poliklinisk mottagning på Neurorehab, Neurologimottagningen samt Strokemottagning. Vi har även en pågående utveckling av ”Understödd hemgång/ hemrehab”.

Om tjänsten
Som utveckling- och patientssäkerhetsamordnare (UPS) arbetar du i nära samarbete med verksamhetschef med utveckling- och patientsäkerhetsfrågor inom verksamheten.

Arbetet innebär att stödja verksamhetschefen när det gäller förbättringsarbeten, avvikelsehantering, analys av utdata samt uppföljning utifrån kvalitetsmål. Du blir en kunskapsbärare av omvårdnadsrutiner, medicinska riktlinjer och kommer ha en stödjande och rådgivande roll inom verksamheten. Som utveckling- och patientsäkerhetssamordnare kommer du delta på verksamhetsledningar samt vara med och introducera nya chefer och medarbetare i organisationen. Du ingår i ett nätverk av UPS och andra funktioner som arbetar med dessa frågor, och kommer få löpande information och utbildning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av hälso- och sjukvård. Du är genuint intresserad av att utveckla och förbättra vården. Förändringsarbetet kommer ske både genom att utveckla rutiner och riktlinjer, men lika mycket genom att förändra våra attityder och vanor, metoder och arbetssätt.

I ditt arbete kommer du ibland möta patienter, anhöriga och medarbetare som på olika sätt erfarit avvikelser och ibland är missnöjda. Det är av vikt att du är van och bekväm med att möta människor i kris samt att du behöver ha ett sinne för att organisera och hantera många samtida parallella processer. Du tycker om att utbilda andra och har en god kommunikativ förmåga. 

Övrigt
Tjänsten utgörs 50% av en heltid. Resterande del av tiden upp till heltid arbetar du kliniskt i din grundprofession. Du har lämplig bakgrund och erfarenhet från kliniskt vårdarbete eller vårdadministration.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt ÖK
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2146
Kontakt
  • Peter Puhlmann, Verksamhetschef, vxl.010-4350000
Facklig företrädare
  • Vivi-Ann Dahy, Vårdförbundet, vxl.010-4350000
  • Hanna Åberg, Läkarföreningen, vxl.010-4350000
  • Shqipe Ibishi, Kommunal, vxl.010-4350000
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb