Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykosmottagning Nordost

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Psykosmottagning NordOst (PNO) är en psykiatrisk öppenvårdsmottagning som utreder, behandlar och vårdar patienter med psykossjukdomar. Mottagningens upptagningsområde är stadsdelarna i nordöstra Göteborg. Vi erbjuder vård till personer med varierande funktionsnivå. Vi arbetar i tvärprofessionellt team enligt behandlingsmodellen R-ACT, där Case Managers spelar en central roll ihop med patientens familj och nätverk.

Vi är nu i behov av ytterligare en sjuksköterska till vårt team!

Vad kan vi erbjuda dig?

Det finns stora möjligheter till kompetensutveckling i din yrkesroll! Vi erbjuder betald specialistutbildning inom psykiatri på halvfart, kompletterar de utbildningar Du redan har utifrån mottagningens behov och dina intresseområden. Exempel på utbildningar som vi har kunnat erbjuda vår personal är bland annat MI, Suicidprevention, RACT, terapeututbildning steg 1 och FaR. På PNO arbetar vi måndag till fredag kontorstid.

Vi erbjuder en individuellt anpassad introduktion med bredvidgång utifrån dina behov och en mentor som kontinuerligt stöttar och finns där som ett bollplank. Vårt mål är att alla ska känna sig trygga i sin roll och vi att kommer göra vad som krävs för att Du ska hitta din plats i teamet. Du får också ett bra kollegialt stöd, med flera erfarna sjuksköterskor som tjänstgör varje dag.     

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna innefattar medicinskt/psykiatriskt mottagningsarbete som t.ex. bedömningar, behandlingsarbete och medicinmottagning i nära samarbete med läkare, psykolog, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut, skötare, sekreterare och övriga vårdgrannar.

Du kommer att ha fasta arbetsmoment och utrymme för egen planering. Du blir en kreativ medlem i förbättrings- och utvecklingsarbete. Det finns stort utrymme att engagera sig i somatisk- och psykisk hälsa, men även kring patientens sociala behov. Tjänsten innebär att Du både arbetar på mottagningen och med hembesök. En del av arbetet innebär även samverkan med bl.a. socialtjänsten, försäkringskassan och andra vårdinstanser.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är önskvärt att du har tidigare erfarenhet från psykiatrisk vård och att du har ett stort intresse och vana att arbeta i olika IT-verktyg. Har du specialistutbildning inom psykiatri ser vi det som ett plus. Då stor del av arbetet sker utanför mottagningen har vi som krav att du har körkort.

Vi söker dig som arbetar såväl självständigt, som i team och har lätt att kommunicera och skapa relationer samt har ett genuint intresse av patientarbete och utveckling av verksamhet och medarbetare.

Rekryteringen sker löpande under ansökningstiden.

Vi ser fram emot din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2077
Kontakt
  • Christina Frick, Sektionsledare, 073-6601448
Facklig företrädare
  • Gustav Ahlqvist, Vårdförbundet, 072-2074188
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-03-23

Tillbaka till lediga jobb