Skaraborgs Sjukhus, FoUUI

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Verksamhetsområde FoUUI (Forskning, Utbildning, Utveckling, Innovation) organiserar och kvalitetssäkrar verksamhetsförlagd utbildning för många studentkategorier. Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har som mål att utveckla och nå högsta möjliga kvalitet på verksamhetsförlagda utbildningar inom vårdområdet. SkaS stora utbildningsuppdrag är samorganiserat för att öka samverkan mellan olika utbildningar och bland annat utveckla tvärprofessionellt lärande. 

Verksamhetsområde FoUUI samarbetar med utbildningsanordnare såsom universitet och högskolor. Syftet är att studenter från akademiska vårdutbildningar ska få ett bra lärande i verksamheten på SkaS. Utveckling av de studerandes lärandemiljö i samverkan med utbildningsanordnarna ser vi som ett viktigt område.

Arbetsuppgifter

Skaraborgs Sjukhus söker en studierektor som, på sjukhusövergripande nivå, ansvarar för den verksamhetsförlagda utbildningen för akademiska vårdutbildningar på grund och avancerad nivå. I tjänsten är du anställd på verksamhetsområde FoUUI.

Som studierektor har du ansvar för den samlade beställningsprocessen av verksamhetsförlagda utbildningsplatser. I arbetsuppgifterna ingår att organisera, samordna, utveckla, utvärdera och kvalitetssäkra den verksamhetsförlagda utbildningen inom vårdområdet utifrån ställda kvalitetskrav. Du svarar tillsammans med verksamhetsföreträdare för att avtal och kompetenskrav för handledning följs. Du ansvarar också för SkaS handledarorganisation vad gäller uppdrag, nätverksträffar och kompetensutveckling. Du representerar SkaS i lokala och regionala arbetsgrupper.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk utbildning inom vård, lägst magisterexamen. Vi ser gärna att du själv har varit studenthandledare samt har en bred arbetslivserfarenhet. I tjänsten ingår bland annat att hantera beställningar, planera för kommande VFU-platser, säkerställa att det finns tillräckligt med platser på enheterna samt fakturering. En fördel är om du är strukturerad och har erfarenhet av administrativt arbete då du kommer att sammanställa rapporter och utvärderingar. Vi ser gärna att du har förmåga att skapa goda relationer och har lätt för att samarbeta men att du också kan jobba självständigt.


Att du besitter både ett pedagogiskt och coachande förhållningssätt och brinner för att
kompetensutveckla andra, ser vi som en självklarhet. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Då resor i tjänsten förekommer ser vi att du har B-körkort.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim/v
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1742
Kontakt
  • Elisabeth Kenne Sarenmalm, Verksamhetschef FoUUI, 070-8481992
  • Johanna Låstberg, Enhetschef FoUUI, 073-0479690
Facklig företrädare
  • Vision: 0500-43 10 00, Vårdförbundet:0500-431936
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb