Regionhälsan Mini-Maria Fyrbodal

Nu öppnar vi snart våra nya Mini-Maria mottagningar och söker dig som är psykolog och vill vara med oss från starten. Vi kommer bygga upp våra Mini-Maria mottagningar i Trollhättan, Uddevalla, Strömstad, Tanum, Munkedal, Orust, Sotenäs, Lysekil, Vänersborg och Bäckefors med start nu i april.

Om oss

Mini-Maria verksamheten vänder sig till ungdomar upp till 21 år som har ett riskbruk, skadligt bruk eller beroende av narkotika- och/eller alkohol och/eller spel om pengar samt deras närstående. Vårt uppdrag är att vara en lättillgänglig mottagning dit ungdomar och deras närstående antingen på eget initiativ eller genom att de har blivit hänvisade kan komma för att få råd, stöd och behandling. Lättillgängligheten gör det möjligt för oss att tidigt sätta in de insatser som behövs för ungdomen och deras närstående. Vi har även ett uppdrag att arbeta förebyggande och ge råd och stöd till andra enheter, vårdgrannar och professioner.

Arbetet bygger på tvärprofessionellt teamarbete där sjuksköterskor, kuratorer, psykolog och läkare arbetar tillsammans. Mottagningarna bedrivs med delat huvudmannaskap mellan kommuner och Regionhälsan/VGR. Den medicinska personalen bemannas via Regionhälsan och den psykosociala personalen bemannas från kommunen. Enhetschefen för ungdomsmottagningarna i östra Fyrbodal kommer vara enhetschef för sjuksköterskor och psykolog på Mini-Maria och har deltat ledarskap för verksamheten tillsammans med chefer från kommunen.

Om jobbet

Vi söker dig som är legitimerad psykolog, gärna med erfarenhet av utredning, diagnostik och behandling av ungdomar med risk för skadligt bruk av substanser samt spel om pengar och deras närstående. Du har ett genuint intresse och engagemang för enhetens målgrupp och ett intresse att vara med att bygga upp denna nya verksamhet. Vanligt förekommande arbetsuppgifter är olika former av samtal, kartläggning och diagnostik. Du förväntas kunna ta en handledande roll i teamet utifrån frågeställningar som tillhör din profession och vara delaktig i att utveckla vårdens innehåll i verksamheten samt vara behjälplig i ärende där det finns frågeställningar gällande vårdnivå. Utredningar kommer inte vara din primära arbetsuppgift i denna tjänst.

Som psykolog på Mini-Maria kommer du ingå i de utåtriktade insatser som planeras och samverkan med vårdgrannar och andra myndigheter. Du kommer att ha ett nära samarbete med bland annat psykiatrin och socialtjänsten. B-körkort är ett krav.

Om dig

Du är legitimerad psykolog. Meriterande är erfarenhet av arbete med ungdomar, missbruksvård samt vuxen- och/eller ungdomspsykiatri. Meriterande är även erfarenhet av familjebehandlingar, substansmissbruk och/eller spel om pengar. Du ska vara nyfiken, modig och intresserad av att vara med att starta och bygga upp en ny verksamhet och samverkan med andra nya teamkollegor.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper som god samarbetsförmåga, flexibilitet och förmåga att arbeta självständigt och i team.

Villkor

Som psykolog kommer du utgå från en av huvudmottagningarna antingen i Trollhättan eller Uddevalla. Bemanning av någon av de övriga orterna i området någon dag/vecka kan bli aktuellt och viss kvällstjänstgöring kan ingå i tjänsten.

Intervju planeras den 18/4.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla eller Trollhättan med omnejd
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1681
Kontakt
  • Ingela Martinsson, Enhetschef, 072-4543794,ingela.k.martinsson@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Anders Ordqvist, Sveriges Psykologförbund, 0707-520739
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb