Hälsan och Stressmedicin, Hälsan och Arbetslivet, Göteborg

Hälsan och Stressmedicin är en del av Västra Götalandsregionen med verksamhetsdelarna Hälsan och Arbetslivet, regionövergripande uppdrag avseende arbetsmiljö och hälsa, Gröna Rehab samt Institutet för Stressmedicin. Förvaltningens uppdrag är att bedriva företagshälsovård för Västra Götalandsregionens förvaltningar och bolag, samt förbygga ohälsa, stress och förbättra arbetsmiljön genom forskning, kunskapsspridning och våra regionövergripande uppdrag. Tillsammans skapar våra verksamheter ett värde för medarbetarna i VGR samt främjar en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv.

Beskrivning 
Hälsan och Arbetslivet, Västra Götalandsregionens interna företagshälsovård, består av 5 enheter som finns representerade i Skaraborg, Fyrbodal, Södra Älvsborg och Göteborg. Hälsan och Arbetslivet arbetar utifrån ett systematiskt arbetsmiljöperspektiv (SAM) inom områdena medicin, ergonomi, hälsopromotion, miljö, teknik och beteendevetenskap. Vi deltar i ett flertal projekt, såväl regionala som nationella, inom arbetsmiljö, hälsa och rehabilitering och kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter för våra anställda. 

Då vår efterfrågan är stor utökar vi och söker leg. psykolog/organisationskonsult till enhet Masthugget Göteborg. 

Arbetsuppgifter 
Som medarbetare hos oss arbetar du efter vårt övergripande uppdrag, vilket innebär att bistå olika verksamheter inom Västra Götalandsregionen med expertis och stöd i syfte att säkerställa god arbetsmiljö. Utgångspunkt i arbetet är att skapa och bibehålla goda relationer med regionens chefer, HR och medarbetare. Arbetet sker på organisations-, grupp- och individnivå och är av främjande, förebyggande och återskapande karaktär. Du kommer att ingå i ett team, där du utifrån våra kunders behov samarbetar med övriga kompetenser; ergonomer, företagsläkare, företagssköterskor, hälsostrateger, arbetsmiljöingenjör samt FHV-sekreterare. Arbete på grupp- och organisationsnivå innefattar exempelvis chefsstöd, grupp- och ledarutveckling, konflikthantering samt genomförande av workshops och utbildningar. Det kan också förekomma olika former av kartläggningar och utredningar, såsom arbetsmiljökartläggning eller utredning av kränkande särbehandling. Arbete på individnivå innebär att, utifrån huvudsakligen arbetsrelaterade behov, ge samtalsstöd och behandling, medverka i rehabiliteringsprocesser, genomföra arbetsförmågebedömningar samt samverka med individernas chefer, på vars uppdrag vi arbetar. 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som är en erfaren leg. psykolog och/eller organisationskonsult med annan jämförbar utbildning och erfarenhet,  gärna med specialistkompetens inom arbets- och organisationspsykologi. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom, organisations-, grupp- och ledarutveckling samt utbildning inom KBT lägst steg 1. Erfarenhet av intäktsfinansierad verksamhet samt erfarenhet av företagshälsovård är meriterande. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1601
Kontakt
  • Göran Karlsson, tf. enhetschef, 0708-126560
Facklig företrädare
  • Anders Ordqvist. psykologförbundet, 070-7520739
Publicerat 2023-02-23
Sista ansökningsdag 2023-03-21

Tillbaka till lediga jobb