Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 5, An/Op/Iva Östra

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om verksamheten

Verksamhetsområde AnOpIVA Östra har ett brett uppdrag med en intensivvårdsavdelning, med en operationsenhet, en postoperativ avdelning, ett smärtcentrum och en tryckkammare. Inom verksamhetsområdet bedrivs ett kontinuerligt utvecklings- och undervisningsarbete samt bred forskning som omfattar såväl kliniska studier som laborativ grundforskning.

På Intensivvårdsavdelning Östra (IVA/PostOp) vårdas kritiskt sjuka patienter med behov av avancerad behandling och noggrann övervakning på grund av svikt i vitala funktioner. Vi samarbetar kontinuerligt med olika andra specialiteter såväl planerat som i akuta situationer.  Patientgruppen är unik i sin variation och speglas av de verksamhetsområden som finns på Östra sjukhuset: Kirurgi, som bedriver avancerad bukkirurgi med ett flertal nationella uppdrag; Infektion, inkl. tropikmedicin; Medicin; Psykiatri; Skandinaviens största förlossningsenhet samt Tryckkammaren som är västkustens enda verksamhet med dygnet-runt-beredskap för hyperbarmedicinsk behandling. På enheten bedriver och utvecklar vi intensivvård enligt högsta standarden med ett mycket engagerat team.

Avdelningen har idag åtta intensivvårdsplatser och cirka 80 medarbetare. Verksamheten står inför en kommande nybyggnation av en intensivvårdsavdelning med 14 vårdplatser. Fokus ligger nu på planering och implementering av nya arbetssätt samt att förbereda enheten för en smidig övergång till nya lokaler och samarbetspartners.

Dina arbetsuppgifter

Som vårdenhetsöverläkare ska du leda det dagliga arbetet tillsammans med vårdenhetschefer på IVA. Du har det medicinska ansvaret inom enheten och ska arbeta för att säkerställa och utveckla kliniska rutiner, främja teamarbetet på arbetsplatsen och skapa goda förutsättningar för undervisning, forskning och utveckling.

Du kommer att anställas tillsvidare som specialistläkare med ett tidsbegränsat förordnande som vårdenhetsöverläkare.

Om dig

Vi söker dig som är specialistläkare inom anestesi- och intensivvård.

Följande är meriterande:

  • SSAI Diploma in Intensive Care Medicine.
  • Mångårig erfarenhet av arbete på en intensivvårdsavdelning.
  • Utbildning och erfarenhet av ledarskap och kommunikation.
  • Erfarenhet av förtroendeuppdrag.
  • Disputation inom något av verksamhetens profilområden.

För att nå framgång i rollen som vårdenhetsöverläkare har du god samarbetsförmåga och är tydlig i din kommunikation, vilket innebär att du kan anpassa dig efter mottagaren. Du kommer att arbeta tillsammans med olika yrkeskategorier och behöver vara lyhörd för andras åsikter och behov.

I rollen ingår att skapa kontakter och förankring i regionala och nationella forum så du behöver ha ett professionellt förhållningsätt i formella sammanhang.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1536
Kontakt
  • Verksamhetschef Olaf Gräbel, 031-3435348
Facklig företrädare
  • VGLF, Linus Hansson, 031-3436268
  • VGLF, Johan Tenser, 031-3436249
Publicerat 2023-02-23
Sista ansökningsdag 2023-03-23

Tillbaka till lediga jobb