Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 3, Ögonsjukvård

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Är du specialistläkare inom barnoftalmologi. Tillsammans med över 70 läkarkollegor får du chansen att bedriva ögonsjukvård i toppklass med oss på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Om verksamheten

Vi är en av Sveriges största ögonverksamheter med över 260 medarbetare. Hos oss bedrivs öppenvårdsmottagningar, akutverksamhet, vårdavdelning och operationsavdelning. Vi är det lilla sjukhuset i det stora.

Vår ögonsjukvård är uppdelad i 14 olika processer/subspecialiteter. I varje process finns medarbetare från olika yrkeskategorier (sjuksköterskor, optiker, ortoptister, administratörer, läkare, planerare/koordinatorer, undersköterskor och sekreterare), alla med hög kompetens inom området. I samtliga processer arbetar vi aktivt med utveckling och förbättring av arbetssätt och innovation. Vi arbetar för en hög patientsäkerhet, god vård och att vårdkvalitet ständigt förbättras. SU:s vision och ledord ”tillsammans för och med patienten” finns med oss i vårt arbete.

Om tjänsten

Inom samtliga medicinska processer vill vi nu öka vår läkarbemanning för att kunna möta morgondagens patienter och behov. Vi söker intresserade oftalmologer inom barnoftalmologi. Inom detta specialområde kommer vi att erbjuda dig stora utbildningsmöjligheter i form av kurser utöver det ordinarie utbildningsprogrammet. Då vi är ett universitetssjukhus är vi måna om att ligga i framkant vad gäller forskning och utveckling. Vi arbetar med nya diagnostiska metoder inom samtliga områden. Inom barnoftalmologi bedriver vi nationell högspecialiserad vård inom barnglaukom och barnkatarakt och har en egen utredningsenhet inom elektrofysiologi. För de vuxna har vi en egen hereditär retinal mottagningsenhet. Vid intresse finns möjlighet att arbeta över processgränserna och utmärkta möjligheter till forskning.

Om dig

För att trivas hos oss bör du ha en god samarbetsförmåga och en positiv inställning. Du trivs med att ta ansvar, egna initiativ och att arbeta i team. Du tycker om att undervisa och sprida kunskap till både studenter och kollegor. Vi vill ta tillvara på din kompetens och samtidigt ge dig goda möjligheter till fortbildning och att bedriva forskning/förbättringsarbeten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och tidigare erfarenhet av klinik och forskning.

Vi ser fram emot din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1492
Kontakt
  • Sektionschef Susanna Olsson, 0722-029530
Facklig företrädare
  • Alf Nyström, 0705-776601
Publicerat 2023-02-17
Sista ansökningsdag 2023-03-19

Tillbaka till lediga jobb