Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neurosjukvård

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Verksamhetsområde Neurosjukvård är organiserad i fyra sektioner: Neurologi, Neurokirurgi, Rehabiliteringsmedicinsk mottagning Högsbo samt Klinisk Neurofysiologi. Enhetens psykologer har genom åren utvecklat en bred och djup klinisk kompetens inom det neuropsykologiska området och flera är engagerade i olika forskningsprojekt.

Om arbetet

Vikariatet är förlagd vid Rehabiliteringsmedicinsk mottagning Högsbo, där det arbetar 6 psykologer varav flertalet med specialistfunktion och/eller pågående forskning/doktorandutbildning. Patientgruppen utgörs i huvudsak av personer med förvärvade hjärnskador (såsom stroke och TBI), ryggmärgsskador och Parkinsons sjukdom, som rehabiliteras inom slutenvård såväl som i dagvård och poliklinik. Även avdelning 134 ryggmärgsskador, Sahlgrenska, kan infattas av psykologinsats.

Neuropsykologens uppgift är att bedöma adekvata psykologinsatser utifrån patientens aktuella emotionella och kognitiva status. Neuropsykologen bedömer psykiskt mående och erbjuder vid behov krisbearbetande, stödjande eller terapeutiskt inriktade samtal. Centralt i neuropsykologens arbete är mer eller mindre omfattande neuropsykologiska utredningar och neuropsykologisk behandling. Neuropsykologisk utredning kan ligga som underlag för aktuella – och planering kring fortsatta – rehabiliteringsinsatser, samt för ställningstagande till återgång i arbete/studier och bilkörning. Neuropsykologisk behandling kan innebära psykoedukativa insatser som hjälp för patienten att förstå sina kognitiva styrkor och nedsättningar. Allt arbete bedrivs i nära samverkan med andra professioner och är organiserat i team.

Överlag förväntas neuropsykologen delta i metodutveckling inom den egna enheten. Rehabiliteringsmedicin är en kvalitetscertifierad del inom Neurosjukvård och bedriver ett ständigt arbete för att upprätthålla god rehabilitering. Även i detta arbete förväntas neuropsykologen att vara delaktig.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad, specialist/psykolog, intresserad av och har erfarenhet av neuropsykologiskt bedömnings-, utrednings- och behandlingsarbete. Har du arbetat inom rehabilitering av patienter med neurologisk skada och/eller sjukdom är det meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Allt arbete sker i teamsamverkan och det är därför viktigt att du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga, lyhördhet och intresse för att samverka multidisciplinärt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2023-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/511
Kontakt
  • Enhetschef, Urban Wåhlander, 072-2327148
  • Specialistpsykolog Fredrik Björk, 031-3425034
Facklig företrädare
  • Psykologförbundet, Sanna Pääaho, 0313436626
Publicerat 2023-01-19
Sista ansökningsdag 2023-02-02

Tillbaka till lediga jobb