Folkhögskoleförvaltningen, Fristads folkhögskola

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. På flertalet av våra skolor samt på förvaltningsnivå driver vi också olika projekt inom en rad områden. Till förvaltningen hör också Validering Väst samt uppdrag VIA som är ett stöd för individer som står längre från arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Fristads folkhögskola med ca 200 studerande erbjuder - förutom allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå – trädgårdsutbildning, undersköterskeutbildning, vävkurs och Växa - en kurs för personer med funktionsvariation. Utav våra deltagare studerar ca 60 allmän kurs, yrkesbiodling eller vävning på distans. På skolans internat finns det boende för cirka 40 deltagare. Skolan har också kortkurs- och konferensverksamhet. Sammanlagt är vi drygt 40 anställda som arbetar med undervisning och service.

Beskrivning och arbetsuppgifter

Inför läsåret 23/24 söker vi nu en lärare till våra vävkurser. Vävutbildningen på Fristads folkhögskola har en ettårig grundkurs samt en påbyggnadskurs i upp till tre år.

Innehållet i kurserna är praktisk vävning i olika slags vävstolar, kunskap om uppsättning, bindningslära, formgivning, materialkunskap och montering. Kursen genomsyras av att vi kombinerar teori och praktik i alla delämnen. Deltagarna arbetar i teman där var och en planerar och utför sina vävar utifrån sin egen önskan och tidigare erfarenhet. Utanför skolan genomför vi två utställningar per år.

Vi har även distanskurser med varierande innehåll. Distanskurserna har platsförlagda träffar några gånger per termin och däremellan kommunikation via en digital lärplattform.

I tjänsten ingår – förutom undervisning – att delta i skolans gemensamma aktiviteter.

På skolan jobbar du i nära samarbete med ytterligare en vävlärare. Tillsammans har ni möjlighet att påverka kursernas innehåll och arbetssätt utifrån kompetens och pedagogisk vision. Tjänsteunderlaget för tjänsten är 60 procent av en heltid.

Kvalifikationer

Du har en gedigen kunnighet inom området handvävning och textilkunskap, både praktiskt och teoretiskt. 

Pedagogisk utbildning är meriterande. Vi ser också gärna att du har arbetat eller själv gått på folkhögskola.

Vem trivs hos oss?

Folkhögskolan är en fri utbildningsform för vuxna där lärandet och deltagarnas personliga utveckling verkligen står i fokus. Vi söker dig som är självgående och tar egna initiativ. Du kommunicerar tydligt och har lätt för att samarbeta med kollegor, deltagare och skolans samarbetspartners.

Villkor

Tillsvidareanställning, 60%.  Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde augusti 2023
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60%
Ort Fristad
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/10255
Kontakt
  • Yvonne G Forsström, bitr Rektor, 073-8332158
Facklig företrädare
  • Elisabet Nilebrant , Lärarförbundet folkhögskola , 070-0825157
Publicerat 2023-02-01
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb