Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Psykiatri Affektiva

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

På Psykiatri Affektiva  har vi huvudansvaret för den psykiatriska vården av patienter med olika affektiva tillstånd och patienter med personlighetssyndrom. Kliniken ansvarar även för vård för patienter med bipolära tillstånd, neuropsykiatriska tillstånd och ätstörningar. Verksamheten har slutenvårdsavdelningar på Östra sjukhus och Sahlgrenska sjukhuset samt öppenvårdsmottagningar lokaliserade i Göteborg.

På vår affektiva mottagning arbetar vi i team som består av läkare, psykologer, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, kuratorer och sekreterare. Teamarbetet är centralt hos oss och att vi har en god dialog yrkeskategorierna emellan. Vi vill att du ska känna dig trygg i arbetet och därför anpassar vi introduktionen efter dina behov och din kompetens. Vi strävar efter en god lärandekultur vilket betyder att det ska kännas bra för dig att komma med frågor och lyfta nya idéer. Du kommer att få en mentor och ingå i en handledningsgrupp.

På ett universitetssjukhus är forskning och handledning självklara inslag.

Arbetsuppgifter

Som underläkare hos oss kommer du att arbeta inom öppenvården på vår affektiva mottagning.

Du kommer bli en del av ett tvärprofessionellt team med möjlighet att anpassa vården i dialog med framförallt patienten. Du kommer att få enskild och handledning i grupp på mottagningen. Du kommer att i dialog med patient, närstående och team bland annat arbeta med följande:

  • Vara med och utreda och diagnostisera patienter.
  • Patientsamtal på mottagning.
  • Göra akuta bedömningar under handledning.
  • Ibland göra somatiska undersökningar.
  • Dokumentera, utfärda recept och intyg.
  • Delta i jourverksamheten på Psykiatriakuten.

Om dig

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta inom vuxenpsykiatrin. Du är legitimerad läkare,

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9728
Kontakt
  • Läkarchef Anthonio Gonzales , 0707643399
Facklig företrädare
  • SACO, Kajsa Fahlström, 0722042179
Publicerat 2023-01-30
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb