Södra Älvsborgs Sjukhus, Sjukhusapotek

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om vår lediga tjänst
Är du redo för nya utmaningar? Vi står nu inför en ny fas i vår utveckling av sjukvårdsapoteket där vi ska bredda vårt uppdrag inom vårdfarmaci på SÄS. Du ges här möjligheten att få vara med och utforma något nytt!
Du får spännande och varierande arbetsuppgifter där du kommer att delta i det dagliga arbetet på vårdavdelningarna i ett nära samarbete med vårdverksamheten och teamarbete inom funktionen.
Dina arbetsuppgifter:

  • Se till att patientens ordinerade läkemedel finns tillgängliga på enheten
  • Iordningsställande av patientens läkemedel inför hemgång
  • Iordningsställande av läkemedel, t.ex. infusioner och injektioner
  • Utgöra ett stöd i läkemedelsrelaterade frågor för avdelningens personal
  • Ge läkemedelsinformation till patient inför hemgång
  • Vid behov ge utbildning till nyanställda sjuksköterskor

Eftersom tjänsten är ny kan arbetsuppgifterna komma att justeras efterhand.

Om oss
Sjukvårdsapotek VGR SÄS är en del i det regionala sjukvårdsapoteket och ansvarar för sjukhusets samlade läkemedelsarbete. Här arbetar apotekare, receptarier och apotekstekniker. I uppdraget ligger ansvar för läkemedelsförsörjning och läkemedelshantering, sortimentsarbete och information om läkemedel samt produktion av slutenvårdsdos. Sedan nyligen ansvarar vi också för iordningställande av viss cytostatika till vårdenheterna. Vi har också flertalet regionala uppdrag. Vi arbetar processorienterat i team med dagligt förbättringsarbete.  Vårt nu breddade uppdrag inom vårdfarmaci innebär att vi kommer hantera delar av det dagliga läkemedelsarbetet på vårdavdelningar, så vi behöver bli fler receptarier.
Välkommen att söka till vårt team för att delta i uppstartsarbetet och få möjlighet att utforma något nytt!

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad receptarie med några års yrkeserfarenhet. Erfarenhet av arbete inom vården och/eller sjukhusapoteksverksamhet är meriterande. Du har god förmåga att samarbeta i team med flera olika yrkeskategorier och har lätt för att skapa nya kontakter och goda relationer. Du är van att arbeta självständigt, tar egna initiativ samt har en förmåga att se hur arbetsflöden ska struktureras och organiseras för att din insats ska ge bästa möjliga nytta. Då vårdfarmaci är ett område under utveckling ser vi gärna att du är flexibel och har ett stort intresse för verksamhetsutveckling och har lätt för att se förbättringsmöjligheter i ditt dagliga arbete. Du behöver även ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt på ett pedagogiskt sätt kunna sprida information och kunskap. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag! Bifoga yrkeslegitimation.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/8835
Kontakt
  • Boel Setthagen, enhetschef, 033-6164573
  • Grete de Flon, apotekare , 033-6161780
Publicerat 2023-01-24
Sista ansökningsdag 2023-02-14

Tillbaka till lediga jobb