Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 1, Diabetesmottagning barn

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

På diabetesmottagning barn går 600 barn och ungdomar i åldrarna 0 till och med 17 år regelbundet. Målsättningen med behandlingen är hög livskvalitet, normal tillväxt och utveckling samt frihet från akuta och långsiktiga komplikationer till sjukdomen.

För att barn och ungdomar ska klara sin egenvård behövs mycket utbildning och stöd till dem och deras familj. Vi arbetar i team som består av diabetessjuksköterska, barnsköterska, läkare, dietist, kurator, psykolog, lekterapeut samt sekreterare. Vi har i diabetesteamet kontakt med förskolor, skolor och andra instanser kring familjen. Vi utbildar skolpersonal, övrig vårdpersonal och studenter.

Vad kan vi erbjuda dig som söker?

  • Att få arbeta med barn och deras familjer, på en mottagning med stor variation som ger goda möjligheter till personlig utveckling.
  • Ett roligt arbete med gott stöd av erfarna arbetskamrater.
  • Kompetensutveckling och utbildningar utifrån dina och verksamhetens behov.
  • En trygg och säker introduktion med erfarna sjuksköterskor anpassad efter dina behov och erfarenhet.
  • Arbetstid förlagd dagtid måndag till fredag.

Arbetsuppgifter

Som patientansvarig sjuksköterska på diabetesmottagningen lotsar du barnet med familj från det omvälvande nyinsjuknandet vidare till de uppföljande mottagningsbesöken och fortsätter att vara en viktig pusselbit tills hen fyller 18 år.

I din roll kommer du att utbilda och vägleda familjerna så att de kan utföra och känna sig trygga med behandlingen, känna sig informerade om sjukdomen och kunniga gällande de tekniska och digitala hjälpmedlen som finns tillhands. Du kommer att ha planerade och akuta sjuksköterskebesök som varierar mellan fysiska besök och digitala besök. Arbetet innefattar telefonrådgivning, arbete på läkarmottagningen med mera.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av barnsjukvård. Det är meriterande om du är barnsjuksköterska och/eller har genomfört diabetesutbildning. Även erfarenhet av diabetesvård och mottagningsarbete är önskvärt. Som person är du intresserad av att arbeta med barn och familjer.

Du är bra på att bygga relationer samt på att inge trygghet och förtroende. Du trivs med att träffa människor med olika bakgrund och förutsättningar. Du har gott om tålamod och är bra på att lära andra. Du har lätt för att strukturera och ta egna initiativ samtidigt som du har god samarbetsförmåga. Du är intresserad av att arbeta med tekniska och digitala lösningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/7316
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Jenny Pfolz, jenny.pfolz@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gunilla Hermansson , 031-3436133
Publicerat 2022-09-20
Sista ansökningsdag 2022-10-11

Tillbaka till lediga jobb