Sjukhusen i väster, Psykiatrimottagning, Stenungsund

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Psykiatri
Verksamhetsområde Psykiatri inom Sjukhusen i väster består av psykiatriska öppenvårdsmottagningar för vuxna respektive barn och unga, två vårdavdelningar och en akutmottagning för vuxna. Öppenvårdsmottagningarna finns i Älvängen, Stenungsund och Kungälv samt en mottagning med särskilt vårduppdrag på Angereds närsjukhus. Slutenvård och akutmottagning samt öppenvårdsenheter för ätstörningsvård respektive DBT ligger på Kungälvs sjukhus. Tillsammans arbetar ca 300 personer i verksamheten.

Psykiatriska mottagningen i Stenungsund
Enheten är belägen strax intill Stenungstorg, nära havet och med gångavstånd till kollektivtrafik. Mottagningens huvuduppdrag är psykiatrisk specialistvård för invånarna i Stenungsunds och Tjörns kommuner.

Vi söker nu vårdenhetschef till psykiatriska öppenvårdsmottagningen i Stenungsund
Som enhetschef har du det samlade ansvaret för enhetens verksamhet, ekonomi och personal. Enheten är idag väl bemannad och har engagerade medarbetare med god kompetens. De yrkesgrupper som vanligen tillhör specialistpsykiatrisk verksamhet finns på plats. I ditt arbete kommer du att fortsätta utvecklingen av enhetens interna processer och ta tillvara och vidareutveckla medarbetarnas och teamens kompetens.

Du är underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. I ditt arbete förväntas du se till och bidra till utveckling inom verksamhetsområdet och förvaltningen som helhet. I verksamheten finns ytterligare två vuxenpsykiatriska mottagningar med uppdrag motsvarande det för Stenungsund. Samarbetet mellan cheferna för de tre öppenvårdsmottagningarna är grundläggande för fortsatt utveckling och en jämlik vård och där har du en viktig roll. Du blir också en del i fortsatt utveckling av samarbetet med de specialiserade enheterna för ätstörningsvård och DBT. Samarbete och vårdflöde mellan öppen- och slutenvård är också det ett område som behöver utvecklas och underhållas och där blir du en viktig aktör.

I ditt uppdrag ingår också samarbete med primärvård, kommun och övriga vårdgrannar där du representerar enheten och verksamheten i olika samverkansforum.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom för tjänsten relevant område. Du behöver också ha erfarenhet från specialistpsykiatri och från tidigare chefsbefattning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi begär utdrag ur misstanke- och belastningsregistret på alla som erbjuds anställning inom Verksamhet Psykiatri.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Eva Blixt, telefon: 070-383 11 69.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stenungsund
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/7213
Kontakt
  • Eva Blixt, verksamhetschef, 070-3831169
Facklig företrädare
  • Anders Karlsson, Vårdförbundet, 0303-98958
  • Marie Gustafsson, Kommunal, 0322-226674
  • Git Olofsson, Akademikerförbundet SSR, 072-2063558
  • Aron Odin, Sveriges Psykologförbund, 0303-98440
  • Susanne Laberg, Fysioterapeuterna, 070-1167189
Publicerat 2022-09-15
Sista ansökningsdag 2022-09-29

Tillbaka till lediga jobb