NU-sjukvården, Område III, Vuxenpsykiatri, Sektion 3

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vi söker en kriminolog till rättspsykiatrin på Brinkåsen!

Vi har en projektanställning som Kriminolog som ett tillägg till vårt team. Inriktning i fokus kommer att vara riskanalyser och riskhanteringsplaner, gängkartläggning och brottsprevention. Rättspsykiatrin på Brinkåsen består sammanlagt av fyra vårdavdelningar som är uppdelade utifrån psykiatrisk diagnos. Gemensamt för alla vårdavdelningar är att våra patienter är dömda till sluten rättspsykiatrisk vård. Vi befinner oss i verksamhetsanpassade och moderna lokaler. Som anställd har du tillgång till mycket generösa personalutrymmen inklusive ett gym och relax.

Vårt uppdrag är att genom vård och behandling öka patientens psykiska hälsa. Vårt mål är att få patienten mer delaktig i sin vård och få tillgång till sina egna resurser. Utöver detta finns ett ansvar att beakta samhällsskyddet med aktuella riskanalyser och riskhanteringsplaner. Därtill brottspreventivt arbete och gängkartläggning. Det är här du kommer in i bilden! Att tillsammans i team säkerställa att vi gör rätt saker i rätt tid för att främja ett liv som fungerar tillräckligt väl ute i samhället. Vi arbetar utifrån individen, det innebär att du har ett fritt arbete i att utforma din tjänst för att möta patientens och samhällets behov. Att individualisera vårdinsatserna ökar förutsättningarna för patienten att få kontroll över sin sjukdom och därmed förhindra återfall i brottslig verksamhet.

På Brinkåsen finns flera olika kompetenser och professioner som stöd i våra vårdprocesser med syfte att nå våra behandlingsmål. Du kommer att arbeta i team med omvårdnadspersonal, arbetsterapeuter, psykologer, kuratorer med flera.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som kriminolog kommer utformas utifrån de uppdrag som ingår i projektanställningen.  Som beskrivet ovan kommer projektet handla om att lyfta perspektivet samt fokusera på gängkartläggning, brottsprevention, riskanalyser och riskhanteringsplaner. Samt att samordna detta inom verksamheten. 

På Brinkåsen har du goda möjligheter att få följa en patient över tid och ge förutsättningar till utveckling.

Kvalifikationer
Kriminolog. Det är meriterande om du är van vid teamarbete med andra professioner, liksom tidigare erfarenhet av arbete inom tvångsvård, socialtjänst och/eller behandlingsarbete. Vi jobbar i team och har kontinuerlig kontakt med närstående och vårdgrannar och lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga till samarbete. Egenskaper som flexibilitet, att kunna arbeta i team likväl som självständigt samt en god empatisk förmåga är något vi också värderar högt.

Övrigt
Här har du som anställd goda möjligheter att få en välfungerande arbetsvardag och en hållbar balans mellan arbete och fritid.

Vid tillsättning av tjänst inom psykiatrin begär vi alltid utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren. 

Vi har avsatt tid för intervjuer den 17-18 oktober.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/7028
Kontakt
  • Gunilla Nemcek, Enhetschef , 0722-091149
  • Mattias Carlsson, Säkerhetsansvarig, 0702-961818
  • Hans-Olof Lago, Säkerhetssamordnare, 0705-139761
Facklig företrädare
  • Akademikerförbundet SSR, vxl.010-4350000
Publicerat 2022-09-12
Sista ansökningsdag 2022-10-10

Tillbaka till lediga jobb