Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Avdelning 367

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten 

Verksamhet Beroende vänder sig till personer med substansbrukssyndrom med, eller utan, psykiatrisk samsjuklighet. Vi är organiserade i vårdkedjor med öppenvård och heldygnsvård i nära samarbete kring patienterna. Verksamheten består av flera specialistenheter och på vissa av våra mottagningar och avdelningar arbetar även personal från socialtjänst. På vår slutenvårdsavdelning 367 jobbar vi i team där sjuksköterska, läkare, skötare, kurator, farmaceut och medicinsk sekreterare ingår. Vi har 14 vårdplatser att erbjuda på avdelningen.

Patienterna blir inlagda främst från psykiatriakuten men även direktinläggningar från öppenvården eller på remiss. Patienter som vi vårdar får abstinensbehandling, beroendevård och behandling av olika psykiatriska diagnoser som psykossymtom, depression, ångest, maniska skov och krisreaktion.

Vad erbjuder vi? 

Vi vill välkomna dig som är legitimerad sjuksköterska till vår roliga personalgrupp där du kommer bli en viktig resurs för att vi ska fortsätta att utveckla och påverka vården till det bättre för våra patienter.

Vårt team präglas av en god gemenskap, ett gott samarbete och ett inbjudande arbetsklimat där alla ska kunna känna att de kan bidra med sina åsikter och tankar.

Vi erbjuder dig som ny medarbetare intressanta workshops och handledning inom beroendevård och psykiatri. Vi har goda utvecklingsmöjligheter med en förstärkt yrkesintroduktion och utbildning i arbetsledning med tillhörande handledning.

Hos oss får du regelbunden handledning och kontinuerlig kompetensutveckling i form av interna utbildningar och föreläsningar inom områden relevanta för beroende såsom interaktivt bemötande (IB), samtalsmetodik, beroendelära och ledarskapsutbildning med mera. 

Du får regelbunden träning i självskydd, både praktisk och teoretisk utbildning, där också anpassad utbildning ges specifikt till sjuksköterskor utifrån den arbetsledande rollen i akuta situationer. 

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska kommer dina arbetsuppgifter utgå ifrån omvårdnadsprocessen och kontaktpersonskapet. Vi arbetar i team med patienten tillsammans med läkare, skötare och kurator där alla bidrar med sin kompetens. Du har även en arbetsledande roll i avdelningsarbetet där du leder och fördelar arbetet samt följer upp uppsatta mål och omvårdnadsåtgärder. Vi har ett tätt och kontinuerligt samarbete med öppenvård, socialtjänst och kommun. Arbetet är omväxlande och stimulerande samtidigt som det ibland också förekommer perioder då det är ett högt tempo med snabba omställningar. 

Vi erbjuder en gedigen och individuellt anpassad introduktion och bredvidgång utifrån ditt behov, där vi även håller en kontinuerlig uppföljning efter introduktionsperioden. Vi vill att alla ska känna sig trygga i sin arbetsroll och kommer göra vad som krävs för att du ska känna dig trygg i din.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har en tidskvotering vissa timmar på natten som innebär att nattjänstgöring 32 t/v ger heltidslön samt dubbel Ob-ersättning under timmarna 22:00 – 06:00.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Specialistutbildning inom psykiatri och erfarenhet från arbete inom psykiatri eller beroende är meriterande. 

Du har ett genuint intresse och engagemang för avdelningens målgrupp och du kan hålla dig lugn i känslomässigt påfrestande situationer. Vidare har du lätt för att samarbeta, har en hög flexibilitet, mod att närma dig människor och samtidigt förmåga att observera dina personliga gränser. Vi tror att du är en positiv och engagerad medarbetare som har ett stort intresse att arbeta med beroendevård. Du delar vår uppfattning, att genom att vara driven, engagerad och ha en nyfikenhet så kommer vårt team att fortsätta att utvecklas tillsammans. Du är van vid att arbetsleda grupper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan! 

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-02-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8345
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Hanna Bengtsson, 070 - 020 66 77
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Monika Teräs , 076 - 127 65 68
Publicerat 2022-03-02
Sista ansökningsdag 2022-03-16

Return to job vacancies