Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering, Applikationsleverans, Vårdapplikationer

Vill du bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Som Västra Götalandsregionens (VGR) IT-organisation är Koncernstab Digitaliserings uppgift att skapa de rätta tekniska förutsättningarna för VGR:s 55 000 medarbetare, både idag och i framtidens vårdinformationsmiljö. Vi är 740 medarbetare inom Koncernstab Digitalisering som varje dag är med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare genom att ansvara för drift, support, förvaltning och utveckling av IT-stöden som används i VGR:s verksamheter. Läs mer på www. vgregion.se/it

Arbetsuppgifter

Vi behöver nu förstärka vårt team av arkitekter med ytterligare en kompetent domänarkitekt med gedigna kunskaper inom arkitekturområdet. Som domänarkitekt är man huvudansvarig för att utveckla, förvalta och livscykelhantera arkitektur för en eller flera verksamhetsdomäner. Man jobbar i nära samarbete med EA-teamet och övriga domänarkitekter för att säkerställa att helheten fungerar. Man bidrar från domänperspektivet med stöd i det strategiska arkitekturarbetet, vägleder och ger support till arkitekturarbete på lösningsnivå. Man jobbar nära verksamheten med att säkerställa att behoven kan genomföras i linje med domänens målarkitektur, strategier och principer.

Som arkitekt inom Koncernstab Digitalisering använder du vårat interna arkitekturramverk Varvet som bygger på TOGAF och du dokumenterar arkitekturen med hjälp av verktyget iServer. I vårt arkitektteam med domän och lösningsarkitekter är vi just nu 13 anställda. Vi är placerade i nya Regionens Hus vid Centralstationen i Göteborg.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”, samtidigt som du får ett intressant arbetsinnehåll. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.

Du kommer att bli medlem i vårt team med erfarna arkitekter. Du får möjlighet att vara med på resan att etablera ett arkitekturdrivet arbetssätt inom VGR. Vårat arkitekturramverk, Varvet, implementerades under 2018 och vi har nu kommit en bra bit på resan mot att jobba arkitekturdrivet. VGR har en hög ambition inom området.

VGR är inne i en mycket spännande fas så det är precis rätt tid att komma ombord som arkitekt, det blir en spännande och utmanande resa de kommande åren och vi kommer att behöva din kompetens och ditt engagemang. VGR skall via programmet FVM (Framtidens vårdinformationsmiljö) ersätta stora delar av vårdens IT-system med en ny modern och gemensam vårdinformationsmiljö. När ny teknik och nya arbetssätt förenklar frigörs mer tid för patienterna. Med ett gemensamt journalsystem och en samlad läkemedelslista per patient ska det bli enklare för alla aktörer inom hälso- och sjukvården att samverka. Ett nytt kärnsystem, Millenium från Cerner, är upphandlat och arbetet med att implementera detta pågår för fullt.

Kvalifikationer

 • Dokumenterad erfarenhet i rollen som Domän/EA/Lösnings arkitekt
 • Dokumenterad erfarenhet av TOGAF eller annat ramverk.
 • Dokumenterad erfarenhet av verksamhetsutveckling, processutveckling alt. systemutveckling.
 • Erfarenhet av att definiera IT lösningar i komplexa verksamhetsområden
 • Kunskap om kravinsamling och applikationsmodellering
 • Vana att driva samtal med verksamhet och leverantörer rörande krav, avgränsning m.m
 • Erfarenhet av att driva governance-aktiviteter, ta fram gemensamma ramverk, göra och föra objektiva diskussioner om teknik- och realiseringsval
 • Relevant högskoleutbildning

Vi ser att det är meriterande om du har:

 • God kännedom inom systemintegration
 • God kännedom inom system- och applikationssäkerhet
 • God kännedom inom infrastrukturella frågeställningar

Vem är du?

 • Du har mycket god samarbetsförmåga och villighet att dela med sig av din kunskap
 • Du har förmåga att arbeta effektivt både självständigt och i grupp
 • Du har ett konsultmässigt förhållningssätt
 • Du förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Bland dina personliga egenskaper vill vi även att det ska finnas en stor portion av nyfikenhet, initiativförmåga och öppenhet.
Det är även viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)
Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8341
Kontakt
 • Enhetschef Camilla Bäck , 0707-478723
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-74 28 49
 • SACO: Stig Roos, 0702-55 49 19
Publicerat 2021-12-20
Sista ansökningsdag 2022-01-15

Return to job vacancies