Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Diagnostisk Strålningsfysik

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten 

Enheten Diagnostisk Strålningsfysik, inom verksamhetsområdet Medicinsk Fysik och Teknik (MFT) vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, söker en sjukhusfysiker inom området röntgenfysik.

På enheten arbetar drygt 50 medarbetare, huvudsakligen sjukhusfysiker (cirka 30), röntgensjuksköterskor, biomedicinska analytiker och kemister. Vi utgör ett stöd till de kliniska verksamheterna inom radiologi och nuklearmedicin, bedriver forsknings- och utvecklingsarbete samt deltar i undervisning såväl inom sjukhuset som vid Göteborgs Universitet.

MFT är certifierat enligt ISO9001:2015.

Vad erbjuder vi?

Röntgenfysikgruppen har en bred och djup kunskap inom röntgenområdet och består av tio sjukhusfysiker med olika kompetenser. Vi erbjuder dig ett variationsrikt arbete där du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom röntgenfysik.  

Arbetsuppgifter

Röntgenfysik arbetar kliniknära med röntgenkontroller, optimeringsarbete, personalutbildning och annat strålsäkerhetsrelaterat arbete. Du kommer att ingå i någon modalitetsgrupp som arbetar och fördjupar sig inom någon av röntgenteknikerna. Du kommer dessutom att få arbeta nära den kliniska verksamheten med kliniskt stöd och personalutbildning. Även undervisning inom sjukhuset och på Universitet och Högskola ingår. Arbetsuppgifterna kommer att bero på din tidigare erfarenhet i kombination med verksamhetens behov.

Arbetet innebär många kontakter med personal av olika personalkategorier både inom och utanför den egna enheten. Du kommer att ha hela SU som arbetsfält med uppdrag på Östra och Mölndal såväl som Sahlgrenska. Din huvudsakliga placering kommer att vara på Sahlgrenska.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjukhusfysiker och som vill arbeta hos oss på Sahlgrenska Universitetssjukhuset inom röntgenfysik. Vi tror att du har några års erfarenhet som sjukhusfysiker inom röntgenfysik, gärna arbetat med optimering av radiologiska undersökningar, och vill fortsätta att arbeta och utvecklas kliniskt inom området.

Du ska ha god förmåga att samarbeta med personal av olika yrkeskategorier. Det är viktigt att du trivs både med att arbeta självständigt och att lösa uppgifter tillsammans med andra. Du behöver ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Urvalsprocessen sker fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-05-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8256
Kontakt
  • Enhetschef, Barbro Vikhoff Baaz, barbro.vikhoff-baaz@vgregion.se / 076 - 140 85 53
  • Enhetschef, Jakobína Gretarsdottir, jakobina.gretarsdottir@vgregion.se/070 - 491 02 35
Facklig företrädare
  • SACO (Naturvetarna), Marcus Krantz , 031 - 343 99 70 / marcus.krantz@vgregion.se
  • SACO (Sveriges ingenjörer), Magnus Eriksson , 031 - 342 72 56 / magnus.b.eriksson@vgregion.se
Publicerat 2021-12-14
Sista ansökningsdag 2022-01-11

Return to job vacancies