Skaraborgs Sjukhus, M5, Psykiatrisk Öppenvårdsmottagning Skövde

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Vi söker Dig som är intresserad av att arbeta i en spännande och utvecklande tjänst inriktad mot arbete i en ambulans för psykiatriska bedömningar i hemmet, kombinerat med arbete på öppenvårdsmottagning.

Vuxenpsykiatriska mottagningen i Skövde är en del i den psykiatriska verksamheten inom Skaraborgs Sjukhus. Enheten bedriver specialistpsykiatrisk vård och arbetar utifrån ett processorienterat arbetssätt i tre diagnosgrupper. Vi är cirka 70 personer och nio olika professioner som arbetar på enheten och tillsammans tillhandahåller vi ett rikt utbud av kompetenser. Skaraborgs sjukhus har även en ambulans för psykiatriska bedömningar och vård i hemmet som bemannas med en sjuksköterska från vuxenpsykiatrin och en ambulanssjuksköterska. Denna bedömningsbil körs alla veckans kvällar och utgår i dagsläget från Falköping, med planen att även den ska utgå från sjukhuset i Skövde fr.o.m. våren 2022.

I denna tjänst kommer du arbeta varierat på öppenvårdsmottagningen och i ambulansen för psykiatriska bedömningar. Vilket är en möjlighet för dig som sjuksköterska att ta tillvara och utveckla din erfarenhet och kunskap inom psykiatri och göra skillnad för våra patienter! Det är ett arbete med mycket variation, flexibilitet och självständigt ansvar som gör tjänsten både spännande och lärorik.

Tillsammans med dig skapar vi en av Sveriges bästa psykiatriska kliniker!

Arbetsuppgifter

Att arbeta som sjuksköterska inom psykiatrisk öppenvård och bedömningsbilen är ett mycket varierande och spännande arbete. Kärnan i vår verksamhet är mötet med patienten. Du kommer jobba med akuta bedömningar, suiciduppföljningar och rådgivning till patienter, vårdgrannar samt andra samarbetsaktörer. Inom öppenvården ingår du i något av teamen utifrån dina kvalifikationer och önskemål.

Vad vi kan erbjuda dig:
- Mycket kompetenta kollegor med erfarenhet och specialiseringar inom en mängd olika områden.
- Vi hjälper dig att komma igång med regelbunden handledning, internutbildning och daglig stöttning av erfarna kollegor.
- Ett varierande arbete där du är med och påverkar utvecklingen mot framtidens psykiatri.
- Goda möjligheter till utbildning och kompetenshöjande insatser.
- Deltagande i tvärprofessionellt teamarbete där alla yrkeskategorier ingår.
- Hos oss blir du en viktig del i vårt gemensamma pussel!

Vi arbetar även aktivt för att fler sjuksköterskor ska bli specialistutbildade inom psykiatri och erbjuder årligen ett flertal utbildningstjänster där möjligheten finns att vidareutbilda sig på halvfart under arbetstid. Är du intresserad av detta framöver finns det goda möjligheter för det.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av arbete inom psykiatrin. Specialistutbildning i psykiatri är meriterande. För denna tjänst ser vi att du är flexibel, självgående, stresstålig och stabil både som person och i din profession. Du ska ha ett stort intresse av att arbeta med psykiatriska patienter och är engagerad för deras behov. Eftersom du även kommer arbeta tätt tillsammans med kollegor och andra professioner är god samarbetsförmåga viktig för tjänsten. Vidare tycker du att utveckling och nytänkande är spännande och positivt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vid tillsättning av tjänst inom psykiatrin kommer vi att begära utdrag ur misstanke och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut är tagna.


Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %, 40 tim/vecka
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/3545
Kontakt
  • Niklas Johansson, 0500-472937
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0500-43 19 36
Publicerat 2021-05-28
Sista ansökningsdag 2021-06-18

Return to job vacancies