Regionhälsan Ungdomsmottagningen Olskroken

Regionhälsan är en förvaltning med verksamheter som har stor bredd och inriktning på regiongemensamma vårdverksamheter samt hälsofrämjande nära vård. Bli en del av oss och var med och utveckla vår verksamhet.

Ungdomsmottagningen Olskroken utvidgar vår verksamhet och söker ny medarbetare!

Om oss

Ungdomsmottagningen i Östra Göteborg hittar du i Olskroken nära Olskrokstorget. Ungdomsmottagningen Olskroken är en välfungerande mottagning med stora spännvidd i dess arbete och uppdrag. På mottagningen finns barnmorska, sexolog, sjuksköterska, kurator, psykolog och allmänläkare samt tillgång till gynekolog. Vi är en liten mottagning med gott samarbete med många skratt! Vi är många som har jobbat länge ihop och nu har vi möjlighet att utvidga vår verksamhet och anställa en till barnmorska till vårt team.

Uppdraget är att utifrån ett salutogent helhetsperspektiv främja hälsa och förebygga fysisk, psykisk och sexuell ohälsa bland ungdomar mellan 13-24 år.

Om arbetet

Som barnmorska på ungdomsmottagningen kommer du att arbeta med ungdomars hälsa utifrån ett hälsofrämjande helhetsperspektiv. Arbetet tar sin utgångspunkt i den unges frågor. Du kommer att ha enskilda samtal med ungdomar om sex och samlevnad, den unges livsstil och livssituation. Som barnmorska arbetar du framförallt med ungas sexuella och reproduktiva hälsa vilket inkluderar preventivmedelsrådgivning, STI provtagning och behandling samt information kring kropp och anatomi, sexualitet och identitet. Du arbetar både med bokade besök och på drop-in. Du kommer tillsammans med kollegor att ta emot skolklasser varje vecka på ungdomsmottagningen, samt ge information och samtala med ungdomar på deras arenor.

Du är en del av mottagningens medicinska team bestående av barnmorskor, sjuksköterska och allmänläkare med tydlig samhörighet till mottagningens psykosociala team bestående av kuratorer och psykologer.

Du ska samverka i ungdomsfrågor internt och externt, exempelvis med barnmorskemottagningar, abortmottagning, vårdcentraler, skola, övriga ungdomsmottagningar och ungdomsverksamhet. Utöver detta ska du se till att en utåtriktad och hälsofrämjande verksamhet anordnas och genomförs, samt skapa dig god kännedom om ungdomars behov och situation i Östra Göteborg.

Möjligheterna till kompetensutveckling hos oss är goda. Du deltar i regelbunden teamhandledning. Vi är en miljödiplomerad verksamhet.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad barnmorska med förskrivningsrätt och med intresse och gärna uppdaterad kunskap om preventivmedelsrådgivning, vilket vi anser att du har även som nyexaminerad, samt erfarenhet/intresse av att arbeta med ungdomar och unga vuxna både individuellt och i grupp.

Som person är du stabil, nyfiken, engagerad, positiv och har lätt för att skapa relationer. Du har god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift. Det är viktigt för oss att erbjuda ett gott bemötande till alla ungdomar oavsett bakgrund och sexuell- och könsidentitet. Har du dessutom någon av följande erfarenheter så ser vi det som meriterande:

- Normmedvetet synsätt då mottagningen är HBTQ-diplomerad

- Erfarenhet av att träffa unga ungdomar (13-15 år)

- Erfarenhet av arbete i ett tvärprofessionellt team

- Utbildning i sexologi och/eller andrologi samt genusvetenskap

Vi ser gärna sökanden med stort samhällsintresse samt kunskaper i flera språk.

Villkor

Kvällstjänstgöring, en kväll/veckan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2354
Kontakt
  • Linda Bolander, Enhetschef, 0722 - 07 02 40
  • Siri Lindqvist, Barnmorska, 0722 - 01 71 37
Facklig företrädare
  • Sabina Gustafsson, Vårdförbundet, 0761-37 21 86
  • Hanna Larsson, Vårdförbundet, 0730-74 98 18
  • Lena Rissanen, Svenska barnmorskeförbundet/SRAT, 0732-47 61 82
Publicerat 2021-04-13
Sista ansökningsdag 2021-05-09

Return to job vacancies