Folktandvården Västra Götaland

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Beskrivning

Vi söker dig som vill vara med att driva och utveckla Folktandvårdens IT- och fastighetsstöd. Likt Västra Götaland står Folktandvården inför förändringar kopplat till digitalisering och IT-stöd och din roll blir bland annat att säkra och implementera leveransen från VGR-IT för en väl fungerande vård.

IT- och fastighetsenheten är en av fem enheter inom Folktandvårdens Stöd & Service med uppdrag att stödja kliniker och ledning för att nå uppsatta mål. Din enhets uppdrag är att vara stöd och ledning inom Folktandvårdens IT-stöd, folktandvårdssupport samt fastighetsprojekt och dentalservice. Enheten består av ca 27 medarbetare varav dina närmaste är ca 13 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Du leder och utvecklar din verksamhet genom ständiga förbättringar i enlighet med uppdraget och mot uppställda mål. I ditt uppdrag ansvarar du för att verksamhetsutvecklingen går genom alla led för ökad kvalitet för våra kunder och bidrar till en hälsofrämjande arbetsmiljö. I arbetet ingår medverkan och nära samarbeten med olika nationella såväl som regionala grupper och utvecklingsarbeten, med fokus på IT, ny teknik och dentalservice.

Som enhetschef har du ansvar för verksamhet, ekonomi och personal inom din enhet. Du är ytterst ansvarig för ledning, planering, genomförande, uppföljning och utveckling av enhetens arbete. Du är direkt underställd tandvårdsdirektören och ingår, med ett funktionsansvar, i Folktandvårdens ledningsgrupp. Ledningsgruppens medlemmar ska samverka för en gemensam helhetssyn där hög kvalitet, resurseffektivitet och samarbete är vägledande i såväl planering som genomförande av arbetsuppgifter.

I arbetet ingår även ansvar för Folktandvårdens arkiv och dokumenthantering samt medverkan i olika projekt och uppdrag, såväl regionalt som inom förvaltningen.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat att;

  • samordna och leda projekt och aktiviteter inom din enhet för att säkra IT-styrning

  • samordna och driva uppdrag inom fastighetsprojekt och dentalservice

  • ingå i nationellt samarbete att utveckla journalsystem med leverantör

Kvalifikationer

Som enhetschef på IT- och fastighetsenheten krävs adekvat högskoleutbildning med ingenjörsinriktning, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du är med fördel en generalist med erfarenhet och engagemang inom IT och projektledning. Du är en erfaren och uppskattad ledare inom aktuellt område och som gärna har erfarenhet av offentlig verksamhet, med förmågan att tillsammans med dina medarbetare leverera ett kvalitativt stöd. Du är van vid strategiskt och operativt ledningsarbete samt drivs av att utveckla processer som bidrar till att förenkla och underlätta i verksamheten.

Vem är du?

Som person har du helhetstänk, god kommunikativ förmåga såväl verbalt som i text samt förmåga att inspirera och utveckla tillsammans med andra. Som chef är du lyhörd och utvecklar dina medarbetare genom att visa tillit, coachar och delegerar ansvar. Du arbetar strategiskt, ser Västra Götalandsregionen ur olika perspektiv samt förstår och agerar utifrån förändringar och sammanhang i omvärlden.

I ditt chefskap arbetar du i linje med Västra Götalandsregionens chefskriterier som är värdegrundsbaserat, mål- och resultatorienterat, kommunikativt och utvecklingsorienterat chefskap. Du är nyfiken på framtidsfrågor och ligger gärna steget före. Din samarbetsförmåga är god, du skapar delaktighet och stödjer dina medarbetare och kollegor i strävan att uppnå gemensamma mål. 

Du förstår förutsättningarna för den politiska styrningen, kan samarbeta i och hantera ett system med många interna och externa aktörer samt förstår och hanterar samspelet mellan politik, tjänstemän, profession och arbetstagarorganisationer.  

Som chef inom Folktandvården är du engagerad ledare som bidrar till goda samarbeten och visar glädje i din roll för att tillsammans nå gemensamma mål.

Övrigt

Vi eftersträvar jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen.

Urval sker löpande och vi planerar för intervjuer den 26'e alt 28'e april. Som en del av urvalsprocessen sker testning vid regionens Center för chefsrekrytering i Göteborg förekomma. 

Välkommen med Din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1549
Kontakt
  • Ann-Charlotte Sundelin, tandvårdsdirektör, 070-55 34 991
Facklig företrädare
  • Gunilla Bragd Kämpe, Ledarna, 070-082 26 46, Monica Ringdahl, SRAT, 076-141 60 33
  • Annelie Sandell, Vision, 070-204 71 72, Kerstin Söderström, Tjänstetandläkarna,010-4418910
Publicerat 2021-03-29
Sista ansökningsdag 2021-04-16

Tillbaka till lediga jobb