Sahlgrenska Universitetssjukhuset, FoUUI, HTA-centrum

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vad är medicinsk utvärdering och vad är HTA-centrum?

Medicinsk utvärdering innebär att sammanställa kunskapsläget för en metod, teknik eller behandling i hälso- och sjukvården. Det görs genom systematisk och kritisk granskning av publicerad vetenskaplig litteratur. Den engelska termen för detta är Health Technology Assessment (HTA). HTA-centrum arbetar för hela Västra Götalandsregionen och består av tio personer som arbetar deltid inom HTA och övrig tid inom sin grundprofession i en klinisk verksamhet eller universitet, en projektsamordnare samt bibliotekarier vid de medicinska biblioteken inom SU. HTA-centrum utvärderar medicinska metoders effektivitet och risker och inkluderar även ekonomiska, organisatoriska och etiska aspekter.

Hur arbetar HTA-centrum?

För varje projekt utses en arbetsgrupp från berörd(a) verksamhet(er) bestående av personer med direkt kunskap och intresse för den metod som ska utvärderas. I en sådan grupp finns olika yrkesgrupper representerade (läkare, tandläkare sjuksköterskor, fysioterapeuter etcetera) beroende på vilken verksamhet som berörs av frågeställningen. Arbetsgruppen från verksamheten stöttas under projektet av två projektledare och två bibliotekarier från HTA-centrum. Under ledning av HTA-experterna granskar projektgruppen den vetenskapliga dokumentationen, slutsatser dras och en rapport skrivs. Vanligen tar detta arbete cirka sex månader under vilka gruppen träffas tre till fem gånger.

Vad gör en projektledare?

Tillsammans med övriga personer från HTA-centrum leder och stödjer projektledaren arbetet att sammanställa det vetenskapliga underlaget för en medicinsk metod. Arbetet innebär bland annat att fokusera frågan, göra tidsplanering, ge stöd i avgränsning av projekt, kritiskt granska litteratur, undervisa och ge stöd i evidensvärdering enligt GRADE samt granska rapporttexter och ge feedback till HTA-gruppen och formulera ett sammanfattande utlåtande. Vi erbjuder ett självständigt arbete med möjlighet till flexibel arbetstid.

Kvalifikationer

Du ska vara disputerad inom ett ämne som har anknytning till medicinsk verksamhet och ha goda kunskaper i svenska och engelska. Tidigare erfarenhet av medicinsk utvärdering och/eller systematiska översikter är starkt meriterande. Erfarenheter av projektledning är meriterande liksom dokumenterad pedagogisk erfarenhet. Klinisk erfarenhet är en fördel. Du kan arbeta självständigt och i grupp och du har goda IT-kunskaper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten som annonseras är en provanställning på sex månader med möjlighet till tillsvidareanställning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100% enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4338
Kontakt
  • Professor/Chef HTA-centrum, Christina Bergh , 073- 688 93 25
Facklig företrädare
  • Vision, Therese Jakobsson , 076- 050 88 63
  • Vårdförbundet, Nicklas Modig , 076- 940 28 85
  • Kommunal, Karin Andersson 070- 392 88 63 , SACO, Maud Eriksson 031- 343 10 22
Publicerat 2020-09-21
Sista ansökningsdag 2020-10-15

Tillbaka till lediga jobb