Hälsan och Stressmedicin, Hälsan & Arbetslivet, Masthugget, Göteborg

Hälsan och Stressmedicin är en del av Västra Götalandsregionen med verksamhetsdelarna Hälsan och Arbetslivet samt Institutet för Stressmedicin.

Förvaltningens uppdrag är att bedriva företagshälsovård för Västra Götalandsregionens förvaltningar och bolag samt bedriva forskning och kunskapsspridning för att motverka ogynnsam stress och stressrelaterad ohälsa.

Beskrivning
Vi söker nu företagsläkare för heltidstjänstgöring på vår enhet i Masthugget i Göteborg, men omfattning kan diskuteras.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Är du intresserad av teamarbete, vill bidra i en välfungerande verksamhet med ett gott arbetsklimat kan vi erbjuda dig ett intressant arbete med goda arbetsvillkor. Kompetens finns inom områdena medicin, ergonomi, hälsopromotion, miljö, teknik, och beteendevetenskap.

Företagshälsovården bedriver verksamhet i Göteborg, Fyrbodal, Skaraborg och Södra Älvsborg. Arbetet bedrivs måndag till fredag under kontorstid.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, det vill säga att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Arbetsuppgifter
Som företagsläkare hos oss är ditt uppdrag att vara en oberoende resurs för regionens chefer att tillsammans med sina medarbetare öka hälsan i arbetslivet. Du är medicinskt ansvarig i individärenden och rehabiliteringsprocesser. Vi arbetar tvärprofessionellt i team med företagssköterskor, psykologer, hälsostrateger, ergonomer och arbetsmiljöingenjörer. Vi arbetar utifrån ett främjande, förebyggande och rehabiliterande perspektiv på individ- grupp- och organisationsnivå.

Vårt viktigaste uppdrag inom Hälsan & Arbetslivet är att kunna se samband mellan hälsa, arbetsmiljö och organisation. Alla professioner fungerar också som arbetsmiljökonsulter i olika kunduppdrag, det kan handla om utbildningar, utredningar kring byggnadsrelaterad ohälsa med mera.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som är specialist inom företagshälsovård/arbets- och miljömedicin eller har specialistkompetens inom till exempel allmänmedicin, rehabmedicin eller psykiatri. Erfarenhet av företagshälsovård är meriterande, men vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har en helhetssyn och ett intresse för människor i arbetslivet och vill gärna arbeta på ett förebyggande och främjande sätt. Du är bekväm med att leda möten, du delar med dig av kunskap samt har konstruktiva dialoger med chefer och HR. Du tycker om att arbeta i team och ser värdet i att använda hela teamets kompetens.

Du behöver vara strukturerad och självständigt kunna planera och genomföra ditt arbete. Arbetet har hög självständighetsgrad, och vi är måna om våra medarbetares kompetensutveckling.

Övrigt
Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och ser mångfald som en tillgång.

Uppdrag kan ske inom hela Västra Götalandsregionen. Krav på körkort.

Dagtjänstgöring med flextid tillämpas.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/2465
Kontakt
  • Malin Kesje, Enhetschef, 0730-53 79 73
  • Kerstin Hammerbo, HR-chef, 0767-64 99 30
Facklig företrädare
  • Stina Borén för Läkarförbundet, 010-441 45 88
Publicerat 2020-05-11
Sista ansökningsdag 2020-06-01

Return to job vacancies